Van Marwijk: 'het zijn zware tijden'

7 december 2002 23:12

Verslaggever: K

Vlak na de wedstrijd kon Van Marwijk niet echt opgelucht zijn vanwege de meevaller van het puntenverlies van Ajax. 'het belangrijkste is dat we zelf de ploeg weer op de rails kunnen krijgen, want dit komt zeker hard aan. het zijn zware tijden.' Volgens Van Marwijk speelde het uitvallen van L'Ami een cruciale rol in de wedstrijd. 'Alles zit tegen op het moment. Het was geen hoogstaande wedstrijd. na een moeizaam begin kregen we iets meer rust. We gaven in de eerste helft weinig weg en kregen een een enkele mogelijkheid. Als we de tweede helft iets rustiger zouden kunnen zijn, dan zouden we eindelijk eens een keer punten kunnen gaan halen hier in Heerenveen' zo dacht Van marwijk in de rust.

Bij de 0-1 bleek vervolgens dat we op het moment niet op de nul kunnen spelen, de punten kunnen verdedigen. Als we hier met 0-1 voorkomen met een vertrouwde verdediging dan hadden we de 0-1 zeker vast kunnen houden, dat weet ik zeker. De keeperssituatie heeft zeker ook zijn weerslag op de verdediging, dat is logisch. De 1-1 was vervolgens het beslissende moment. Dan voel je je machteloos als je voelt dat je de voorsprong niet kunt verdedigen.'