Feyenoord loopt grotere achterstand op na 4e nederlaag

7 december 2002 21:27

Verslaggever: K

Voor het vierde seizoen op rij liep Feyenoord tegen een nederlaag op in Heerenveen. Dit keer eindigde het duel in een 3-1 nederlaag voor de Rotterdammers. Feyenoord kon daardoor niet profiteren van het puntverlies van Ajax (1-1 tegen De Graafschap). De andere concurrenten PSV (nr 2) en FC Utrecht (nr 4) spelen zondag in de Domstad tegen elkaar.

Na 5 minuten spelen sloeg het noodlot al toe. L'Ami liep na een actie tegen Nurmela een sleutelbeenbreuk op. dat leverde Heerenveen een vrije trap op. Wat erger was was het uitvallen van de derde keeper. De jonge Jesper Hogendoorn, 6e keeper, moest vervolgens onder de lat. In een hectische eerste helft had Feyenoord het moeilijk in Heerenveen. In de tweede begon Feyenoord goed en leek het zich te hervinden. Dat leverde een doelpunt op die op naam kwam van Buffel. Na een hoekschop van Emerton zette Van Wonderen opnieuw in. Paul Bosvelt schoot en zag vervolgens dat Buffel in de baan van het schot de bal van richting veranderde en daarmee de 0-1 binnenwerkte.

Door die goal barstte heerenveen eigenlijk pas echt los. Heerenveen ging met nieuwe energie voor de gelijkmaker. 6 minuten na de goal van Buffel schatte Hogedoorn een bal corner verkeerd in. De Fin Vayrynen kon profiteren. Nog weer 6 minuten later was het Denneboom die in het strafschopgebied de bal uitstekend achter Hogedoorn tikte.

Feyenoord probeerde het nog wel. Zo kreeg van Hooijdonk een kans opd e 2-2, die hij eigenlijk had moeten maken. 3 meter voor de goal kopte hij een bal tegen Heerenveen keeper Vonk aan.

Vervolgens raakte ook Chong-gug Song nog eens geblesseerd. De Koreaan kon echter vanwege de drie wissels niet meer uit het veld gehaald worden. 3 minuten voor tijd maakte Heerenveen goed gebruik van de vrijheid en besliste het de wedstrijd. Vayrynen gaf de bal breed aan Nurmela die simpel kon scoren.