Transparent
Inloggen
Sluiten

FBC-leden krijgen inkijk in plannen voor Feyenoord City

1 juni 2016 17:38 - Feyenoord.nl

Met een opkomst van 200 leden was de Business Borrel van de Feyenoord Business Club afgelopen maandagavond een groot succes. Niet alleen konden de aanwezigen zichzelf vereeuwigen met de KNVB beker, ook kregen ze een interessante presentatie voorgeschoteld van David Gianotten, managing partner en architect bij het bekende Nederlandse architectenbureau OMA. Uiteraard niet nadat de avond was begonnen met datgene waar de FBC bekend om staat: de mogelijkheid tot netwerken.

De presentatie van Gianotten vormde het hoogtepunt van de avond. De architect liet een aantal mooie projecten zien die OMA in binnen- en buitenland heeft uitgevoerd. Onder andere het CCTV-gebouw in Peking werd uitvoerig besproken. Die creatie heeft een tien keer zo grote oppervlakte als De Rotterdam, het grootste gebouw van Nederland, dat binnen enkele jaren is uitgegroeid tot een van de eyecatchers op de Wilhelminapier. De Rotterdam is ontworpen door OMA’s bekendste architect: Rem Koolhaas. Ook bij deze bijzondere ‘verticale stad’ werd uitgebreid stilgestaan.

Feyenoord City
De presentatie werd afgesloten met een inkijk in de plannen voor Feyenoord City, de nog te ontwikkelen wijk rondom het nieuwe stadion van Feyenoord. Gianotten liet zien welke mogelijkheden er zijn besproken en lichtte toe waarom de definitieve keuze is gevallen op ‘The Strip aan de Maas’. De huidige Kuip zal in de oude staat worden teruggebracht en gebruikt worden voor onder meer woningen, sportfaciliteiten en een bierbrouwerij. Het nieuwe stadion, dat gedeeltelijk in het water ligt, zal opgebouwd worden uit drie tribunelagen met een grote schil er omheen. Het stadion is aan de Maaszijde volledig doorzichtig, waardoor bezoekers vanuit de schil een indrukwekkend uitzicht hebben over de rivier.

Meer op Feyenoord.nl




Tags

architect fbc gianotten inkijk oma business gebouw schil aanwezigen architectenbureau bekendste bierbrouwerij borrel cctv creatie doorzichtig eyecatchers knvb koolhaas kuip lichtte maas maaszijde managing nederland ontworpen opkomst oppervlakte peking rem rivier sportfaciliteiten strip teruggebracht tribunelagen uitgegroeid uitgevoerd uitzicht vereeuwigen verticale voorgeschoteld vormde water wijk wilhelminapier woningen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.145 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk geertruida gimenez hartman immigratie jong koeman kraay kuijt middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland russen rutte slot telegraaf westerse wieffer yoda zorg