Transparent
Inloggen
Sluiten

Song een blijvertje op links?

2 december 2002 11:19

Verslaggever: K

In de wedstrijd tegen FC Utrecht verving de Koreaan Song op de linksbackpositie de Pool Rzasa. Song speelde een behoorlijke wedstrijd al beperkte hij zich tot zijn verdedigende taken op de voor hem vreemde positie om risico's uit te sluiten. ??n keer ging hij echt in de fout en dat leverde direct het doelpunt van FC Utrecht op. Verder verliep het experiment niet slecht. Nadeel is wel dat er nu alleen nog rechtsbenige spelers op de linkerflank spelen (Song, Ono en Lurling). Grootste probleem is wellichtd at de toegevoegde waarde van Song, zijn aanvallende impulsen op de rechterflank, nu wegvallen. Met Gyan als echte verdediger ontbreken de impulsen nu aan beide kanten.

Afgaande op de woorden van Van Marwijk lijkt het experiment voortgezet te gaan worden. De Feyenoord coach liet weten tevreden te zijn met de prestatie van Song. Volgens hem gingen de spelers in zijn omgeving beter en gemakkelijker spelen vanwege het vertrouwen dat Song uitstraalde ten opzichte van zijn voorganger.

Meer op




Tags

song blijvertje experiment utrecht gemakkelijker gyan koreaan linkerflank lurling marwijk ono pool rechterflank rzasa uitstraalde voorganger voortgezet wegvallen wellichtd

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.451 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aantrekkelijke acardipane arne arneslot bijbehorend bijlow dtk geeneen geluisterd gelul kasperk kloese kraaij kwestie liverpool meewerkt meijer ondertekend oosting opgewaardeerd opvoeren podcast pusic slot streuer trauner twente voortzetten wereldsalaris yoda