Feyenoord komt goed weg; Rentree Van Hooijdonk

1 december 2002 16:40

Verslaggever: K

Feyenoord is thuis tegen Fc Utrecht met de schrik vrijgekomen. Na een moeizame wedstrijd won Feyenoord uiteindelijk met 2-1 door een doelpunt in blessuretijd van Bosvelt. Doordat Ajax en PSV ook op een gelukkige manier met 2-1 wisten te winnen, verandert er niets aan de stand op de ranglijst. Het meest positie voor Feyenoord aan de wedstrijd was de rentree van Pierre van Hooijdonk. Bij een 1-1 stand werd hij een kwartier voor tijd ingebracht. Vlak voor het einde kreeg hij op een ideale plaats ene vrije trap voor de goal van Fc Utrecht. De bal belandde uiteindelijk in de muur. toch zou het in blessuretijd nog goed komen. Na een aanval over diverse schijven belande de bal voor de voeten van Bosvelt die voor een leeg goal in kon schieten.

Feyenoord mocht haar handen dichtknijpen met de overwinning. In een evenwichtige maar niet grootse wedstrijd kwam Feyenoord na een half uur spelen op een 1-0 voorsprong. Brett Emerton kreeg de bal op de rand van het strafschopgebied en pegelde de 1-0 binnen. FC Utrecht zette daarop extra druk en Feyenoord moest bij vlagen te ver terug om Fc Utrecht op te vangen.

De gelijkmaker die in de 78ste minuut viel was dan ook niet verrassend te noemen. Het was een terechte beloning vor de inzet en strijd van de spelers van Fc Utrecht. Bert van Marwijk die eerder al Loovens en van Persie had ingebracht, bracht vervolgens ook onder luid applaus van het Feyenoord publiek Van Hooijdonk in het veld. Na zo'n twee maanden blessureleed maakte hij zijn rentree.

Feyenoord leek daardoor extra krachten te krijgen en ging vervolgens alsnog energiek op zoek naar de winnende treffer. Dat slotoffensief leidde in De Kuip uiteindelijk nog tot de 2-1 en daarmee de winst na een goal ver in blessuretijd van aanvoerder Paul Bosvelt.