Transparent
Inloggen
Sluiten

Uitspraak tuchtcommissie: Kramer twee duels geschorst

28 april 2016 10:40

Michiel Kramer heeft van de tuchtcommissie een schorsing van twee duels opgelegd gekregen naar aanleiding van het incident tegen FC Groningen waarbij hij tegenstander Reijnen naar de keel greep. Kramer krijgt daarnaast nog één duel voorwaardelijke straf. De tuchtcommissie heeft dat donderdagmorgen laten weten na dinsdagavond de getuigenverklaringen gehoord te hebben. Indien Feyenoord akkoord gaat en geen beroep aantekent tegen de straf, mist de spits de laatste twee competitieduels van het seizoen.

Eerder dit seizoen slaagde huisjurist Joris van Benthem er nog in tot drie keer toe op rij een Feyenoord speler vrij te pleiten van een schorsing.

De aanklager verzocht de tuchtcommissie op woensdag 20 april 2016 om de zaak in behandeling te nemen zonder Michiel Kramer een schikkingsvoorstel te doen. De aanklager wilde van Reijnen een toelichting op zijn verklaring, omdat deze niet overeen leek te komen met de tv-beelden. De speler van FC Groningen bleef tijdens de zitting van dinsdagavond (26 april 2016) bij zijn verklaring, maar omdat Kramer en Reijnen in eerdere verklaringen al aangaven dat er wel fysiek contact is geweest, vond de tuchtcommissie dit voldoende bewijs om Kramer te bestraffen.




Tags

kramer tuchtcommissie reijnen aanklager groningen michiel aangaven aantekent benthem beroep bestraffen bewijs competitieduels getuigenverklaringen huisjurist joris keel pleiten schikkingsvoorstel slaagde verklaringen zitting

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.147 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk fvd geertruida gimenez hartman hotels immigratie jong koeman kuijt middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland slot statushouders westen westerse wieffer yoda zorg