Transparent
Inloggen
Sluiten

Aanklager eist drie duels en één voorwaardelijk, Van Benthem wil vrijspraak voor Kramer

26 april 2016 20:10

De aanklager betaald voetbal heeft op de zitting van de tuchtcommissie een straf van drie duels geëist voor Michiel Kramer en daarbij nog één duel voorwaardelijk voor het naar de keel grijpen van tegenstander Reijnen. Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad en Martijn Krabbendam van Voetbal International berichten daar vanavond live over vanuit Zeist van de zitting van de tuchtcommissie.

Zowel Kramer als Reijnen verklaarden tijdens de zitting dat er niets aan de hand was en er geen sprake was van 'bij de keel grijpen'. Desondanks wil de aanklager de straf voor Kramer omdat de beelden voor zichzelf zouden spreken.

Feyenoords huisjurist Joris van Benthem liet weten vrijspraak te eisen voor Kramer. In zijn ogen is het ongehoord dat een speler zonder schikkingsvoorstel bij de tuchtcommissie dient te verschijnen. De aanklager zou onvoldoende bewijs hebben voor een schorsing en nu een 'visje uitwerpen' op de zitting om alsnog tot een schorsing te komen. Dat zou een oneerlijke situatie voor Kramer opleveren ten opzichte van andere spelers. Daarom zou de aanklager ontvankelijk zijn.

Daarnaast stelt Van Benthem dat 'bij de keel grijpen' geen kwalificatie is in het strafrecht van de KNVB. Het zou dan moeten gaan om een gewelddadige handeling. 'Daar is geen sprake van. Hooguit onbesuisd.' Omdat Higler voor een vergelijkbaar incident met Lindgren Kramer geel gaf, had de scheidsrechter nooit rood gegeven voor het incident met Reijnen, zo is de redenatie van Van Benthem.

De tuchtcommissie heeft na de verklaringen van alle partijen aangegeven donderdag om 9.00 uur uitspraak te zullen doen. Indien de tuchtcommissie meegaat met de aanklager mist hij de laatste twee competitieduels en het duel om de Johan Cruijff Schaal.

Om 20.00 uur is de zitting van de tuchtcommissie begonnen voor de zaak tegen Michiel Kramer. Volg updates vanaf de zitting van de diverse Feyenoord watchers via het Twitter blok hieronder.





Tags

kramer aanklager tuchtcommissie zitting benthem keel reijnen vrijspraak eist michiel bewijs competitieduels createelement function getelementbyid getelementsbytagname gouka higler huisjurist insertbefore joris knvb krabbendam kwalificatie lindgren location meegaat onbesuisd oneerlijke ongehoord ontvankelijk redenatie schikkingsvoorstel src strafrecht tweets uitwerpen var verklaarden verklaringen visje watchers widgets zeist

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk geertruida gimenez hartman immigratie israel jong koeman kraay kuijt kuip middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland russen rutte slot telegraaf westerse wieffer