Feyenoord onder 19 speelt gelijk tegen koploper AZ

9 april 2016 20:07 - Feyenoord.nl

Feyenoord Onder 19 heeft vrijdagavond een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen koploper AZ Alkmaar Onder 19. De ploeg van trainer Marcel Koning kreeg in de eerste helft een aantal goede kansen op het openingsdoelpunt, maar scoorde niet. Ook de bezoekers uit Alkmaar kwamen in Rotterdam-Zuid niet tot scoren, waardoor er na negentig minuten sprake was van een 0-0 eindstand.

In de eerste helft had de thuisploeg het betere van het spel. ‘Ik vond dat wij voor rust dicteerden’, sprak oefenmeester Koning, die zag dat zijn elftal goede mogelijkheden kreeg via Mo el Hankouri, Erwin Franse en Gustavo Hamer. ‘AZ kreeg ook een aardig kans, maar met goed positiespel vond ik ons in de eerste helft echt beter’, aldus Koning.

Na de pauze zakte het niveau aanzienlijk. Koning: ‘Van beide kanten was de tweede helft een stuk minder dan het eerste bedrijf. De wedstrijd speelde zich voornamelijk af op het middenveld en zowel wij als AZ leden veel balverlies. Het duel ging eigenlijk een beetje uit als een nachtkaars. In principe doen wij voor niemand onder, ook niet voor koploper AZ. Maar na de winterstop zit het niet bepaald mee. We hadden vandaag meer verdiend.’

Opstelling Feyenoord Onder 19: Bijlow; Kingsale, Koomen, Hammouti, Knoester; Hamer, Van der Meer, Schuurman (80’ Janga); Den Hoedt (74’ Anez), Franse en El Hankouri (65’ Fernandes).