Transparent
Inloggen
Sluiten

Achahbar en Nieuwkoop motiveren kinderen in de Kuip

16 maart 2016 23:37 - Feyenoord.nl

Voor 23 kinderen uit Rotterdam-Zuid is woensdagmiddag een spannende en intensieve periode van start gegaan. Zij tekenden in de Van Zandvlietzaal van De Kuip een contract voor twaalf weken, waarmee ze zich officieel verbonden aan het project ‘Lekker Fitter! met Feyenoord’. De groep kinderen heeft samen met hun ouders een extra stimulans nodig om te komen tot een gezonde en sportieve leefstijl en zullen daarbij worden gecoacht door professionals, met de kracht en uitstraling van Feyenoord als extra stimulans.

Bij aankomst aan de Olympiazijde van De Kuip stond de kinderen een verrassing te wachten. In de zaal zaten namelijk niemand minder dan Anass Achahbar en Bart Nieuwkoop klaar om de jonge gasten welkom te heten. Het duurde niet lang of de kinderen luisterden met open mond naar de twee Feyenoorders, die tussen de ochtendtraining op Varkenoord en de middagtraining in het krachthonk in vertelden over het belang van gezonde voeding.

Zo haalde Nieuwkoop door de microfoon herinneringen op aan de tijd dat hij dagelijks als jeugdspeler met de trein van Zeeland naar Rotterdam reisde. ‘Mijn moeder smeerde toen altijd bruine boterhammen voor me om mee te nemen’, vertelde de vleugelverdediger. ‘Daarvan kreeg ik de broodnodige energie voor de trainingen.’ Achahbar op zijn beurt verklapte dat hij vroeger thuis iets anders kreeg voorgeschoteld dan zijn vier broers, zodat zijn lichaam werd voorzien van de juiste voeding.

Voor zover de kinderen nog niet gemotiveerd waren, dan was dat helemaal het geval na de verhalen van de twee spelers. Die motivatie kwam goed van pas bij het resterende programma van de middag. De groep werd in tweeën verdeeld en ging in de binnenring van het stadion met Lekker Fit!-docenten aan de slag met de eerste activiteiten om hun fitheid te testen, terwijl in een kleedkamer ook de lengte en het gewicht van de kinderen werd gemeten.

Met ‘Lekker Fitter! met Feyenoord’ – een project dat in 2014 in het leven is geroepen door de club in samenwerking met Lekker Fit! en diverse partners – werken de kinderen twaalf weken lang aan een gezonde levensstijl en het bereiken van individuele doelen. Zo zullen ze thuis en op school extra sporten en vinden er ook grotere activiteiten plaats, zoals een vaardigheidstest en een ouder-kind toernooi. De kinderen krijgen bij het project hulp van hun ouders, Lekker Fit!-leerkrachten, diëtisten en pedagogen. Indien de kinderen het traject tot een goed einde brengen, krijgen ze hiervoor tijdens een officiële afsluiting een certificaat uitgereikt.

Meer op Feyenoord.nl
Discussieer mee op de forums


Tags

kinderen achahbar kuip nieuwkoop project fitter motiveren stimulans voeding aankomst binnenring boterhammen broers certificaat dietisten docenten fitheid gewicht heten jeugdspeler kind krachthonk leefstijl leerkrachten levensstijl luisterden microfoon middagtraining mond motivatie ochtendtraining olympiazijde pedagogen smeerde tekenden trein tweeen uitstraling vaardigheidstest varkenoord verklapte vleugelverdediger voorgeschoteld zandvlietzaal zeeland

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane atletico babalola carranza dutch enz figuren gakpo geertruida gimenez hamberg hancko ivanusec julian kloese kraaij kuip middenveldert mil mls oranje philadelphia priske romano santi socrates stengs wehave wieffer willykment