Transparent
Inloggen
Sluiten

Voorbeschouwing PSV - Feyenoord

16 november 2002 09:10

Verslaggever: K

Feyenoord speelt zondagmiddag om 13.00 uur de competitiekraker in het Philips Stadion tegen PSV. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Temmink die eerder dit seizoen de klassieker tussen Feyenoord en Ajax aan zich voorbij moest laten gaan wegens een blessure. Als Feyenoord weet te winnen verkleint het de marge met PSV tot slechts ??n punt het zit dan weer in de race voor de bovenste twee plaatsen die recht geven op Champions League voetbal. Bij verlies wordt Feyenoord weer een eind naar achteren geworpen en begint de inhaalrace opnieuw.

Voor fans die geen kaartje hebben kunnen bemachtigen: het duel is volledig uitverkocht. De wedstrijd wordt live uitgezonden door de betaalzender Canal+. De wedstrijd zal ook via internet te zien zijn: klik hier voor meer informatie als de uitzending niet alsnog verboden wordt tenminste.

Beide ploegen kregen door de uitschakeling afgelopen midweek een enorme dreun te verwerken. Het blijft afwachten om te zien welke ploeg zich daar het meest van herstelde. Feyenoord speelt ongeacht haar vorm overigens altijd wel goed in het Philips Stadion. Wat dat betreft hoeft de ploeg niet te wanhopen. Door zich terug te trekken voor de eigen goal kan Feyenoord de ruimte voor de snelheid van de PSV spitsen beperken en zo de angel uit het Eindhovense spel halen.

Bij PSV ontbreekt Kevin Hofland waarschijnlijk. Daarnaast zijn Leandro, Marquinho en Dirkx niet van de partij. Of Robben mee kan spelen is nog onduidelijk. Hij blesseerde zich aan het einde van de training vrijdag. De ernst van de blessure is nog onduidelijk. Vermoedelijke opstelling: Waterreus, B?gelund, Ooijer, Faber, Bouma, Rommedahl, Vogel, Van Bommel, Robben (Heintze), Bruggink en Kezman.

Aan de kant van Feyenoord ontbreken Van Haaren, Leonardo, Smolarek en Zoetebier sowieso. De laatste wordt vervangen door Patrick Lodewijks die zo weer terugkeert onder de lat in het Philips Stadion. Of Van Hooijdonk zijn rentree kan maken wordt nog angstvallig stilgehouden. De spitspositie is sowieso de meest besproken positie bij de Rotterdammers. Als Van Hooijdonk niet fit blijkt moet Van Marwijk kiezen tussen Kalou en Bombarda. Geroep rond De Kuip gaat op voor Bombarda omdat hij meer een aanspeelpunt is. De Feyenoord coach lijkt echter meer geneigd te zijn te kiezen voor Kalou, zeker in een lastige uitwedstrijd.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Lodewijks, Song, Van Wonderen, Paauwe, Rzasa, Emerton, Bosvelt, Ono, Lurling, Buffel en Van Hooijdonk / Kalou (Bombarda).

Meer op




Tags

bombarda hooijdonk kalou lodewijks robben voorbeschouwing aanspeelpunt angel angstvallig beperken betaalzender blesseerde bommel bosvelt bouma bruggink buffel canal competitiekraker dirkx dreun emerton faber gelund haaren heintze herstelde hofland inhaalrace kaartje kezman klassieker kuip leandro leonardo lurling marquinho marwijk midweek ono ooijer paauwe rommedahl rzasa smolarek song stilgehouden temmink uitzending verboden verkleint vogel wanhopen waterreus wonderen zoetebier

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.311 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane arneslot derksen eredivisie fries geertruida gimenez hancko heerenveen intensiteit iran israel kampioensjaar kraaij kroes middenveldert minteh praag rvc stengs sterkhouders sugawara timber vertekent volkslied wehave wieffer willykment yoda zerrouki