Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord blijft op 1-1 steken tegen Roda JC

21 februari 2016 18:38

Feyenoord bleef zondagmiddag in de eigen Kuip op 1-1 steken tegen Roda JC. Daarmee kwam weliswaar een einde aan de vernederende reeks van zeven nederlagen op rij, maar de teleurstelling was er niet meer om in de Kuip.

Giovanni van Bronckhorst begon met een blok van zes achterin om de restverdediging op orde te krijgen met vier verdedigers en twee controlerende middenvelders ervoor. Met Kuyt vlak achter Kramer stonden er vier aanvallend ingestelde spelers op het veld, Elia en Basacikoglu mochten ieder plaatsnemen op een flank.

In dat nieuwe systeem gaf de ploeg in de eerste helft niets weg. Zelf was het op zoek naar het zelfvertrouwen. De ploeg creëerde enkele kansen en voelde de bevrijding toen Dirk Kuyt op slag van rust na enkele eerdere kopkansen nu wel raak kopte.

Na rust zakte Feyenoord steeds verder weg. Roda JC, dat weinig aanvallende inspiraties had, kwam er daardoor uit, en zag Ngombo tegen de verhouding in de gelijkmaker maken. In de slotfase herpakte Feyenoord zich en zorgde het voor een heus slotoffensief. Het leverde onder meer een enorme kans op voor Elia die de onderkant van de lat trof. Vervolgens werd nog aanspraak gemaakt op een penalty na vasthouden, maar die zou er niet komen. Feyenoord moest daardoor genoegen nemen met een gelijkspel.




Tags

roda elia kuip kuyt aanspraak basacikoglu bevrijding bronckhorst creeerde flank herpakte inspiraties kopkansen kramer ngombo onderkant verhouding vernederende

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.146 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk geertruida gimenez hartman immigratie jong koeman kraay kuijt middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland russen rutte slot telegraaf westerse wieffer yoda zorg