Transparent
Inloggen
Sluiten

Roda JC haalde in de transferperiode maar liefst acht nieuwe spelers

3 februari 2016 08:10

Dat Roda JC zich heeft geroerd op de winterse transfermarkt is een understatement van jewelste. Maar liefst acht nieuwe spelers kwamen in januari naar Kerkrade, waarvan Mike van Duinen – hij wordt gehuurd van Fortuna Düsseldorf – maandag de laatste was.

De spits uit Den Haag is woensdagavond in de kwartfinale van de KNVB beker tegen Feyenoord nog niet speelgerechtigd, de andere zeven aanwinsten zijn dat wel. De kans dat zij daadwerkelijk gaan spelen, lijkt bovendien groot. De nieuwelingen Ugur Inceman, Kristoffer Peterson, Rydell Poepon, Marcos Gullón, Jordy Buijs, Georgi Zhukov en Martin Milec hadden namelijk alle zeven een basisplaats in het duel met Ajax van afgelopen zondag, waarin Roda in blessuretijd een punt pakte (2-2).

Daarmee is het Roda van nu een heel ander team dan de ploeg die Feyenoord op 20 september 2015 trof. Van de spelers die trainer Darije Kalezic afgelopen zondag het kunstgras op stuurde, verschenen op die zonnige septemberzondag alleen doelman Benjamin van Leer, de verdedigers Arjan Swinkels en Ard van Peppen en aanvaller Tom van Hyfte aan de aftrap in het Parkstad Limburg Stadion, waar Feyenoord destijds met 1-1 gelijkspeelde.

Het betekende voor Roda op dat moment het elfde punt in zes wedstrijden. Maar dat uitstekende begin van de promovendus werd gevolgd door een serie van maar liefst veertien competitiewedstrijden zonder overwinning. Pas op 23 januari kwam de ommekeer, door middel van een 0-1 overwinning bij Excelsior. Met dezelfde cijfers werd vorige week FC Utrecht verslagen, waardoor Roda is opgeklommen naar de dertiende plaats en voorlopig weer uit de degradatiezorgen lijkt.

De ‘complete make-over’ heeft Roda dus goed gedaan. Vol vertrouwen kijken de Limburgers daarom uit naar de confrontatie met Feyenoord. De ploeg van trainer Darije Kalezic versloeg op weg naar de kwartfinale achtereenvolgens de amateurs van De Treffers (0-3) en Lienden (na strafschoppen) en was in de achtste finales te sterk voor sc Heerenveen (3-1). De laatste keer dat Feyenoord en Roda elkaar troffen in het bekertoernooi was in 2010, toen de Limburgers na strafschoppen als winnaar uit de strijd kwamen.
Tags

roda darije kalezic aanwinsten aftrap ard benjamin betekende confrontatie degradatiezorgen duinen dusseldorf excelsior fortuna gelijkspeelde georgi geroerd gevolgd gullon heerenveen hyfte inceman jewelste kerkrade knvb kristoffer lienden make milec nieuwelingen opgeklommen parkstad peppen peterson poepon promovendus rydell septemberzondag swinkels tom ugur understatement utrecht versloeg winterse zhukov zonnige

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.Feyenoord E-zine

Meer dan 25.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane afrika arne balde berghuis bestlander bijlow boer bozenik brad conteh destructief edirin hanegem herik instortingsgevaar jones jorien kermit kuijt kuip marwijk mischien nederland onzin oranje ramesoe tno visuele willykment