Feyenoord dichterbij de top na overwinning op FC Zwolle - blessure Kalou

10 november 2002 13:51

Verslaggever: K

Feyenoord behaalde zondagmiddag een regelmatige 2-0 zege op FC Zwolle. Na 65 minuten werd de ban gebroken toen scheidsrechter Sterk Feyenoord een penalty toekende toen Rzasa in het strafschopgebied werd aangetikt. Shinji Ono benutte dat buitenkansje feilloos. Feyenoord ging vervolgens door en stond binnen 2 minuten op een 2-0 voorsprong toen Bombarda de 2-0 binnentikte uit een voorzet van de Japanner Ono. FC Zwolle speelde de hele wedstrijd brutaal en kreeg via de counter diverse kansen. Na de 2-0 was de wedstrijd echter gespeeld en kwam de ploeg er niet meer aan te pas.

Halverwege de tweede helft moest Kalou ogenschijnlijk met een lichte blessure van het veld. Hij werd vervangen door Bombarda. het is te hopen dat het meevalt met het oog op het duel tegen Newcastle United, zeker aangezien Van Hooijdonk ook nog niet fit is.

Feyenoord naderde door de overwinning de top. Het profiteerde optimaal van het gelijke spel van Ajax. Feyenoord heeft nu nog slechts 4 punten achterstand op PSV en Ajax. Feyenoord kan de achterstand op PSV volgende week zelf verkleinen. Dan staat PSV-Feyenoord op het programma.