Transparent
Inloggen
Sluiten

KNVB: video-assisstent live te volgen bij Feyenoord - Heerenveen

27 januari 2016 15:08 - KNVB

Bij de wedstrijd Feyenoord – sc Heerenveen van donderdagavond staat FOX Sports 3 en KNVB.nl/live geheel in het teken van de video-assistent. Vanaf het eerste fluitsignaal zijn de werkzaamheden van de video-assistent voor iedereen live te volgen. De video-assistent staat donderdagavond nog niet in contact met de arbitrage op het veld, maar deze unieke registratie toont aan hoe dit in de toekomst in zijn werk gaat. De livestream gaat vanaf 20.45 uur van start.

Gijs de Jong, directeur operationele zaken van de KNVB: “We geloven sterk in de toekomst van een video-assistent in het voetbal. Vandaar dat we al sinds 2013 op de achtergrond de mogelijke invulling hiervan testen. Op dit moment mag de video-assistent de scheidsrechter op het veld nog niet adviseren, maar wij verwachten vanaf het nieuwe seizoen met live-testen te starten. We zijn erg enthousiast over de toegevoegde waarde van de video-assistent en willen aan alle voetballiefhebbers laten zien hoe dit in de toekomst eruit gaat zien.”

De video-assistent is een scheidsrechter die, buiten het veld, de arbitrage kan ondersteunen in het nemen van beslissingen tijdens wedstrijdbepalende situaties in de wedstrijd. Dit vindt plaats met behulp van de beelden van de aanwezige camera’s in het stadion. Het doel is wedstrijden sportiever en eerlijker te laten verlopen, zonder dat daarbij de snelheid van het spel wordt aangetast.

Sinds 2013 draait de KNVB op de achtergrond testen met de video-assistent. De video-assistent staat nog niet daadwerkelijk in contact met de scheidsrechter, maar de testen van de KNVB hebben een bijdrage geleverd aan de discussie over live-testen van de video-assistent in het voetbal. Begin januari heeft de IFAB de komst van experimenten met de video-assistent sterk aanbevolen. In maart wordt er een besluit genomen over de definitieve invulling van de video-assistent.

Meer op KNVB




Tags

knvb heerenveen arbitrage assisstent aanbevolen aangetast experimenten fluitsignaal fox gijs ifab jong registratie sportiever wedstrijdbepalende

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane arneslot bong cacuoctructuyen cai casino chi chinh choi cung cuoc dang game gimenez hancko kloese lien middenveldert nha slot stengs tai thao timber tin truc tuyen viet wieffer zerrouki