Pijnlijke nederlaag Feyenoord in Alkmaar: 4-2

24 januari 2016 14:23

Feyenoord heeft zondagmiddag een pijnlijke nederlaag geleden. In Alkmaar werd het 4-2 voor AZ na een falende organisatie bij de Rotterdammers.

Feyenoord kwam in Alkmaar nog wel op voorsprong. Bij een voorzet wilde AZ verdediger Haps de bal wegwerken, maar via de knie van Michiel Kramer verdween de bal in het doel. Het bleek geen opmaat voor een rustige middag. AZ zette aan en liet de wedstrijd halverwege de eerste helft kantelen. Eerst was het Henriksen die zijn tegenstander uitkapte en vervolgens binnenschoot. Vervolgens zorgde voormalig Feyenoord jeugdspeler Janssen voor de 2-1. Kenneth Vermeer hield daarna bij diverse kansen zijn ploeg op de been. De keeper raakte bij een botsing geblesseerd. Maar met de jonge Justin Bijlow op de bank verbeet hij de pijn en ging hij verder.

Na rust nam AZ binnen een tijdsbestek van drie minuten verder afstand van Feyenoord. De thuisploeg profiteerde van organisatorische chaos bij Feyenoord. Het was diezelfde Janssen die Feyenoord de das om deed met zijn tweede en derde treffer. Dat Tonny Vilhena met een prachtig afstandsschot nog wat terugdeed was uiteindelijk slechts voor de statistieken.