Feyenoord strijdend naar 3-0 zege op Heracles

6 december 2015 16:26

In een moeizame wedstrijd in De Kuip heeft Feyenoord op basis van strijdlust de drie punten binnengehaald tegen Heracles. De volledige aanval tekende voor de score, Elia, Kuyt en Kramer waren weer trefzeker.

Feyenoord was de betere ploeg in de eerste helft, maar wist niet al te veel mogelijkheden te creëren. Na een half uur spelen kwam de ploeg op voorsprong. Eljero Elia gaf een voorzet vanaf links die nipt voorbij ging aan Kuyt, maar desondanks in het doel verdween. Vervolgens trof Simon Gustafson de lat met een inzet. De Zweed kwam even late rook op een andere manier in beeld, toen hij zijn elleboog in de ribben van tegenstander Fledderus plantte.

Na rust drong Heracles aan en kreeg het uitgelezen kansen op de gelijkmaker. Omdat het doelpunt van de ploeg uit Almelo uitbleef kon Feyenoord het duel aan de andere kant beslissen. Eerst was het Ramon Zomer die rood kreeg toen hij zijn frustratie afreageerde. Uit de vrije trap die er op volgde kon Kuyt de beslissende 2-0 binnenkoppen. Het duel was toen al beslist. Kramer kon in de 90ste minuut de Kuip nog eens laten juichen toen hij met een omhaal voor de 3-0 zorgde.