Drie doelpunten Kramer bij 2-4 zege Feyenoord in derby

28 november 2015 21:35

Feyenoord heeft de derby tegen Excelsior met 2-4 gewonnen. Op Woudestein tekende Michiel Kramer voor drie treffers van Feyenoord. De openingstreffer kwam op naam van Dirk Kuyt.

Feyenoord begon uitstekend aan de wedstrijd. Al na twee minuten stond Feyenoord op voorsprong. Nadat Muyters een inzet van Simon Gustafson had geblokkeerd kon Dirk Kuyt vallend simpel vanuit de rebound binnenkoppen. Feyenoord leek daardoor af te stevenen op een makkelijke middag. Na een half uur spelen kwam de thuisploeg steeds beter in de wedstrijd. De ploeg kreeg diverse mogelijkheden waarbij Van Weert dichtbij was met een inzet op de paal. Rick Karsdorp was verdedigend belangrijk door een inzet van Kuwas op de doellijn te stoppen.

Vervolgens zorgde diezelfde Karsdorp aan de andere kant voor de inzet waarop Michiel Kramer de bal alleen nog maar hoefde te schampen voor de 0-2. Het veranderde niets aan het geloof bij de thuisploeg. In de 44ste minuut liep Stans door de verdediging en stelde Van Mieghem in staat om de 1-2 aansluitingstreffer binnen te tikken.

Excelsior ging na rust door war het vlak voor rust aan bezig was. Nadat de kansen op de gelijkmaker niet benut werden door de Kralingers was het Feyenoord dat de wedstrijd in het slot gooide. Eerst zorgde Kramer uit alweer een assist van Karsdorp voor de 1-3. Vervolgens tekende kramer ook nog voor zijn derde treffer na een foute terugspeelbal van oud-Feyenoorder Auasssar. Excelsior deed in de slotfase nog wat terug via Van Weert, maar dat was alleen voor de statistieken.