Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord: voorkom een stadionverbod en schade voor jouw club

6 november 2015 12:44 - Feyenoord.nl

Voorafgaand aan thuiswedstrijden plaatst Feyenoord vrijwel altijd een ‘Kom op tijd’- of een ‘Steun Feyenoord positief’-bericht. Het informatieve artikel is bedoeld voor alle wedstrijdbezoekers maar ook om supporters in het bezit van een dagkaart nader te informeren. Feyenoord verzoekt supporters daarbij standaard zich te onthouden van kwetsende spreekkoren en van het afsteken van zelf meegenomen vuurwerk. Helaas komt het nog steeds voor dat supporters hier geen gehoor aan geven met alle gevolgen van dien voor hen, de club en alle overige supporters.

Termijn stadionverbod
Als je wordt aangehouden vanwege een overtreding van de Nederlandse wet, de standaardvoorwaarden van de KNVB en/of de huis- en gedragsregels van Feyenoord kan dat leiden tot een boete (afhankelijk van de leeftijd) én een stadionverbod. Volgens de richtlijnen van de KNVB staat voor het in het bezit hebben en/of voorhanden hebben en/of afsteken van vuurwerk een stadionverbodtermijn van achttien maanden. Terwijl voor beledigende en kwetsende spreekkoren een stadionverbodtermijn van maar liefst zestig maanden kan worden gehanteerd.

Aanhoudingen
Rondom de KNVB bekerwedstrijd tegen Ajax is een aantal supporters aangehouden en in staat van beschuldiging gesteld vanwege het afsteken van vuurwerk. Ook zijn er supporters aangehouden omdat zij, o.a. in en rondom het stadion, kwetsende spreekkoren hebben geuit. Hierdoor missen zij in elk geval de Klassieker van aanstaande zondag.

Boetes
Naar aanleiding van het afsteken van illegaal vuurwerk krijgt de club boetes opgelegd. In de voorgaande voetbalseizoenen is Feyenoord herhaaldelijk hard aangepakt hiervoor. Daarnaast is de club bestraft vanwege kwetsende spreekkoren. De consequenties die hieruit kunnen voortvloeien treffen de club financieel, maar ook de supporters door een thuiswedstrijd met verplicht (gedeeltelijk) lege tribunes. Het moge ook duidelijk zijn dat Feyenoord dergelijk gedrag afkeurt.

Sta achter Feyenoord
Wederom hoopt Feyenoord zondag op een prachtige Klassieker en rekent daarvoor op de positieve steun van het legioen. We wensen alle supporters een prachtige wedstrijd toe!

Meer op Feyenoord.nl




Tags

kwetsende spreekkoren stadionverbod vuurwerk aangehouden knvb klassieker stadionverbodtermijn aanhoudingen afkeurt beledigende beschuldiging dagkaart dien gedragsregels herhaaldelijk hieruit illegaal informatieve legioen onthouden plaatst standaardvoorwaarden voetbalseizoenen voorhanden voortvloeien wedstrijdbezoekers

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve danall ego eredivisie gaal geloofwaardigheid gimenez gravenberch hancko herik jong jorien kloese knvb kompas kroes madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot sobat ueda willykment woerts yoda