Feyenoord werkt aan het zelfvertrouwen; Feyenoord vierde

26 oktober 2002 22:01

Verslaggever: K

Feyenoord is naar een vierde plaats op de ranglijst geklommen via een 5-1 zege in De Kuip op Willem II. Landskampioen Ajax zag PSV langszij komen doordat de ploeg in Waalwijk niet evrder kwam dan een 1-1 gelijkspel. De achterstand van Feyenoord op de top bedraagt nu 6 punten. Roda JC heeft 2 punten meer dan Feyenoord maar ook een wedstrijd meer gespeeld.

Nog belangrijker dan de winst op de ranglijst was het toegenomen zelfvertrouwen van de spelers door de grote overwinning. Feyenoord begon niet bijzonder sterk aan het duel tegen Willem II. De Brabanders waren in de beginfase gelijkwaardig in De Kuip. Alleen de belg Buffel haalde zijn normale niveau. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam Feyenoord steeds meer in haar element en leefden de spelers op.

De doelpunten vielen op de juiste momenten en gaven de spelers zichbaar zelfvertrouwen. Bosvelt opende na een kwartier de score. na de gelijkmaker van van der Gun in de 40ste minuut, zette Kalou de ploeg 4 minuten later al weer op voorsprong. In de tweede helft liep Feyenoord verder uit via twee maal Lurling en ??nmaal een fantastische goal van Song.

[Wedstrijdverslag volgt later op deze site: rechts op de voorpagina]