Transparent
Inloggen
Sluiten

Beroepszaak Kramer: bewegingsexpert om aan te tonen dat er niet geslagen is [update]

19 oktober 2015 20:04

Om 20.00 uur diende in Zeist het hoger beroep van Feyenoord tegen de straf van Michiel Kramer. De spits kreeg twee weken geleden van de tuchtcommissie een straf van vier duels waarvan één voorwaardelijk voor zijn rode kaart. Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad en RTV Rijnmond berichten via twitter live van de zitting van de beroepscommissie.

Joris van Benthem, huisjurist van Feyenoord, had een bewegingsexpert (die aangaf Ajax fan te zijn) meegenomen om aan te tonen dat Michiel Kramer niet heeft geslagen, maar geduwd. De spits werd een slaande beweging verweten. Aan de hand van videobeelden en een analyse daarop gaf de expert aan dat het geen slaande beweging kon zijn aan de hand van de lichaamsbeweging van Kramer. Bij een slaande beweging is er direct een versnelling van de hand en wordt het lichaam er met kracht achter gezet. Volgens de expert kwam de versnelling pas aan het einde van de beweging, zoals bij een duw gebruikelijk en gebruikte Kramer ook niet zijn gewicht erachter.

De aanklager bleef bij zijn standpunt dat het voldoende en reglementair is bewezen dat het om een felle klap in het gezicht gaat. De aanklager blijft bij de door de tuchtcommissie uitgesproken straf van vier duels, waarvan één voorwaardelijk.

Van Benthem trachtte nogmaals aan de hand van beelden te bewijzen dat scheidsrechter Makkelie wel degelijk de situatie gezien had en beoordeling achteraf niet zou mogen. De tuchtcommissie stond daar bij de behandeling twee weken geleden niet open voor. Uiteindelijk bepleitte Van Benthum vrijspraak vanwege voorgaande reden en omdat duwen in deze vorm niet strafbaar is. 'Er was hier duidelijk sprake van een gewelddadige handeling. Slaan is dat per definitie,' zo stelde de aanklager in een laatste reactie.

De beroepscommissie zal dinsdag rond 10 uur uitspraak doen.

[Update] De NOS meldt dat het verhaal van de Feyenoord jurist danig verzwakt is door de getuige-expert. Die liet zich ontvallen dat Kramer bewust het hoofd van Van de Pavert raakte.

Vanaf 20.00 uur heeft de beroepscommissie zitting in de zaak van het hoger beroep van Feyenoord tegen de straf van vier duels, waarvan één voorwaardelijk, voor Michiel Kramer. RTV Rijnmond en Feyenoord watcher van het AD Mikos Gouka berichten live via twitter van de zitting.

Tags

kramer aanklager beroepscommissie bewegingsexpert expert michiel slaande tuchtcommissie zitting benthem beroep beroepszaak gouka rijnmond versnelling benthum bepleitte createelement danig definitie duw duwen function geduwd getelementbyid getelementsbytagname gewicht huisjurist insertbefore joris jurist lichaamsbeweging location makkelie nos ontvallen pavert reglementair src strafbaar trachtte tweets var verweten vrijspraak widgets zeist

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.783 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane biden bijlow democraten geertruida gimenez hancko harris hartman jahanbakhsh kennedy kloese lopez nieuwkoop nomination oostenrijk pedersen primary priske read sebaoui slot smal socrates stengs trump ueda willykment wingbacks zerrouki