Vejinovic: 'trots hoe we hebben gespeeld'

18 oktober 2015 18:38 - Feyenoord.nl

Marko Vejinovic was zondagmiddag direct betrokken bij meerdere doelpunten van Feyenoord en maakte deel uit van een middenveld dat heerste in Heerenveen. ‘Ik ben trots op hoe we vandaag in de eerste helft gespeeld hebben’, vertelde Vejinovic na afloop van de 2-5 overwinning van Feyenoord. ‘We hebben goed druk gezet, we hadden overwicht, veel kansen gecreëerd en de kansen ook afgemaakt.’

Feyenoord reisde zaterdag af naar Heerenveen in de wetenschap dat de ploeg het de laatste seizoenen nooit makkelijk had in het Abe Lenstra Stadion. Juist daarom was de blijdschap groot over de 0-5 voorsprong die de ploeg zondag bij rust al had genomen. ‘Heerenveen-uit is nooit een makkelijke wedstrijd’, zei Vejinovic. ‘Als je dan bij rust met 0-5 voor staat, kan je spreken van een heel goede eerste helft. We hebben het heel goed gedaan.’

Vejinovic zag in Heerenveen Simon Gustafson zijn eerste doelpunt voor Feyenoord maken, terwijl de middenvelder bovendien goed was voor drie assists. Vejinovic vertelde het fijn te vinden om met de Zweed samen te spelen. ‘Simon is een voetballer die graag de bal wil hebben, maar ook goede loopacties heeft en zijn verdedigende taken doet. Ik denk dat we heel goed staan op het middenveld. Simon heeft heel goed gespeeld, maar we moeten ook Bart Nieuwkoop niet vergeten. Hij speelde pas zijn tweede wedstrijd, maar heeft zijn tegenstander opgegeten. Dat verdient ook een compliment.’

De middenvelder kon bovendien tevreden terugkijken op de wedstrijd die hij zelf had gespeeld. ‘Ik zit in een periode dat ik steeds beter moet gaan spelen en mezelf ontwikkelen. Als je bij een nieuwe club komt, is dat een proces waar je doorheen moet. Dat gaat voor mijn gevoel goed, maar er zijn genoeg punten om te verbeteren en daar werk ik elke wedstrijd en training aan.’