Feyenoord A1 flink onderuit bij Ajax

17 oktober 2015 06:38 - Feyenoord.nl

Feyenoord A1 heeft vrijdagmiddag een pijnlijke nederlaag geleden. Het elftal van trainer Marcel Koning kwam tegen Ajax A1 nog wel op voorsprong, maar kreeg binnen 16 minuten maar liefst vijf tegentreffers te verwerken. ‘Deze nederlaag komt hard aan’, aldus Marcel Koning.

Voor de pauze leek er weinig aan de hand voor de Rotterdammers. In het eerste half uur was Feyenoord A1 zelfs de bovenliggende partij. ‘Wij hadden in die eerste fase zeker een overwicht’, vertelde Koning. Het openingsdoelpunt van de bezoekers kwam dan ook niet uit de lucht vallen. Mo el Hankouri verstuurde een lange bal naar Rashaan Fernandes, die de bal met een volley knap in de verre hoek kreeg: 0-1.

De uitploeg verzuimde vervolgens om verder afstand te nemen van de Amsterdammers. Koning: ‘We kregen wel kansen op de 0-2, maar helaas viel die niet. In plaats daarvan lieten we ons verder achteruit drukken en scoorde Ajax op slag van rust de gelijkmaker. Dat is natuurlijk een vervelend moment voor een tegendoelpunt en bleek achteraf voor ons één van de knakmomenten van deze wedstrijd.’

Direct na rust kreeg Feyenoord nog wel een goede kans op de 1-2, maar Mo el Hankouri had het vizier net niet op scherp staan. Ajax sloeg vervolgens genadeloos toe: uit de tegenaanval viel de 2-1, waarna het twee minuten later 3-1 werd. ‘Daarna zijn we geen moment meer in de wedstrijd geweest en werden we, afgezien van de laatste tien minuten, weggespeeld door Ajax’, aldus Koning, die tot overmaat van ramp ook middenvelder Gustavo Hamer nog eens moest wisselen vanwege een blessure.

‘Er is vandaag niemand bij ons opgestaan na een mindere fase. We pakten de duels niet op. We moeten voor de winterstop bij de eerste acht ploegen eindigen, dus wat dat betreft is er niets aan de hand. Maar er zijn vandaag wel wat pijnlijke zaken blootgelegd. Het mag natuurlijk nooit 5-1 worden.’

Opstelling Feyenoord A1: Velanas; Kingsale (60' Den Hoedt), Hammouti, Knoester, Absalem; Hamer (58' Van Haaren), Van der Meer, El Hankouri; Fernandes (79' Korporaal), Robertha (69' Hansson) en Slabbekoorn (60' Herrmann).