Feyenoord 4e na gelijkspel tegen Vitesse

19 oktober 2002 19:06

Verslaggever: K

Feyenoord wist ook dit seizoen niet te winnen in het Gelredome. De wedstrijd tegen Vitesse eindigde in een 1-1 gelijkspel. Feyenoord blijft daardoor op een vierde plaats in de competitie. Ajax is nu de nieuwe koploper na de 6-2 overwinning op AZ. Willem II is nu derde met 7 verliespunten meer dan Ajax. Feyenoord en NEC volgen op 8 verliespunten.

Het bestuur en de supporters boycotten de wedstrijd. Niet alle supporters overigens, want bij de enige goal van Feyenoord bleek overduidelijk dat er zo'n twee tot driehonderd Rotterdamse fans aanwezig waren in het stadion.

Van Marwijk moest het doen zonder Patrick Paauwe, die de laatste test niet doorkwam. Hij werd vervangen door Loovens. Verder stonden Kalou (voor Van Hooijdonk) en Van Persie (voor Pardo) in de basis.

De wisselingen in het elftal gaven de ploeg geen extra energie. Feyenoord speelde slap in de eerste helft, toonde te weinig aggressie om het Vitesse moeilijk te maken. Vitesse kwam na een half uur spelen dan ook op voorsprong. Amoah tikte een voorzet van Claessens binnen.

Na de rust en een donderspeech van van marwijk herpakte Feyenoord zich. Het speelde veel scherper en aggressiever en creerde dan ook een aantal goede mogelijkheden. Na een uur spelen liep Buffel door de verdediging van Vitesse heen en rondde hij zelf knap af voor de 1-1.

Daarna kreeg Feyenoord nog een paar goede mogelijkheden via Buffel en Van Persie. Buffel had in blessuretijd de winnende treffer kunnen ?n moeten maken. Nadat hij de keeper omspeelde schoot hij voor een leeg goal naast.

Op basis van de gehele wedstrijd was een overwinning wellicht niet echt terecht geweest. Feyenoord had er in de tweede helft wel de kansen voor en met een beetje meer scherpte had het de drie punten gewoon mee naar huis genomen. Nu is het echter al weer het derde puntverlies op rij, waardoor de achterstand op de kop nu al wel heel groot wordt (8 verliespunten). De ploeg zal zich snel moeten herpakken om niet al heel vroeg in het seizoen kansloos te worden voor de twee Champions League plaatsen.