[CL tegenstanders] Winst Dynamo Kiev; Gelijkspel Juve; Newcastle met 10 man onderuit

19 oktober 2002 18:08

Verslaggever: K

Komende week begint de terugronde van de poulewedstrijden voor de Champions League. Daarom kijken we vanaf nu ook weer naar de prestaties van de CL tegenstanders.

Dynamo Kiev had nu eens geen vrij voorafgaand aan het CL duel tegen Feyenoord en kwam vandaag voor de beker thuis uit tegen Stal Alchevsk. De ploeg won met 2-0 door doelpunten van Shatskikh en Diogo Rincon.

Juventus speelde zaterdagavond uit bij Inter Milaan met 1-1 gelijk. Del Piero scoorde vlak voor rust, Vieri vlak na rust.

Newcastle United kwam zaterdagmiddag al in actie. Het ging bij Blackburn Rovers met maar liefst 5-2 onderuit. Na 4 minuten hield Dabizas een bal met zijn handen uit het doel. Dat leverde hem een rode kaart op en een strafschop tegen. Tegen 10 man en een 1-0 voorsprong hadden de Rovers vervolgens geen probleem meer om tot 5-2 uit te lopen. Shearer scoorde twee keer voor Newcastle United.

Opstelling Newcastle United: Given, Solano, O'Brien, Jenas, Shearer, Bellamy, Speed, Griffin (Bramble '75), Hughes (Bernard '80), Robert (Viana '75), Dabizas