Transparent
Inloggen
Sluiten

Bevestiging: oefenduel Feyenoord - Southampton op donderdag 23 juli in De Kuip

9 juni 2015 09:24 - Feyenoord.nl

Southampton FC is Feyenoords tegenstander in de openingswedstrijd van het seizoen 2015-2016. Dat betekent dat onder meer Ronald Koeman en Graziano Pellè voor even terugkeren in De Kuip, nadat beiden afgelopen zomer Feyenoord verruilden voor de club uit de Britse Premier League. De traditionele openingswedstrijd wordt dit jaar gespeeld op donderdag 23 juli en begint om 20.00 uur. Seizoenkaarthouders van Feyenoord hebben automatisch toegang tot dit duel.

Met Southampton treft Feyenoord de nummer zeven van het afgelopen Premier League-seizoen. Daarmee kenden Koeman en Pellè evenals de assistenten Erwin Koeman en Jan Kluitenberg (beiden eveneens ex-Feyenoord) een uitstekend eerste jaar in Engeland, ook dankzij de fraaie zeges op onder meer Arsenal en Manchester United. Hoewel de ploeg zich met de zevende plaats net niet kwalificeerde voor Europees voetbal, gaat Southampton alsnog Europa in dankzij de F.A. Cup-winst van het als derde geëindigde Arsenal.

Voor Feyenoord is de ontmoeting met de subtopper uit de Premier League een serieuze krachtmeting in de aanloop naar de start van de competitie. Het Eredivisieseizoen 2015-2016 begint in het weekeinde van 7, 8 en 9 augustus 2015, zo maakte de KNVB in een eerder stadium bekend.

Meer op Feyenoord.nl




Tags

southampton koeman kuip arsenal openingswedstrijd pelle engeland eredivisieseizoen erwin fraaie geeindigde graziano kluitenberg knvb krachtmeting kwalificeerde ontmoeting subtopper toegang verruilden weekeinde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane again arne arneslot dtk jacobs jans joseph kloese kraaij liverpool middenveldert milambo oosting peeters performance persie players poor reds schreuder slot stengs there think twente will year yoda zerrouki