Van Marwijk: 'we liepen achter de feiten aan'

6 oktober 2002 15:54

Verslaggever: K

Bert van Marwijk was na afloop uiteraard teleurgesteld over de nederlaag tegen Ajax. 'We speelden het eerste kwartier goed, we durfden te voetballen. Op een gegeven moment werd het 0-1. Vervolgens liepen we te ver achteruit en hadden we teveel onnodig balverlies. We gaven Ajax de kans om ons weg te counteren. Voor hetzelfde geld werd het in die fase zelfs 0-4 of 0-5. Je probeert dan de schade voor rust zoveel mogelijk te beperken, om in de rust dingen recht te zetten en nog een kans te hebben in de tweede helft. '

Volgens de Feyenoord coach konden Buffel en Pardo niet dat extra's brengen dat ze de afgelopen weken wel brachten. Hij bracht dan ook Kalou en Van Persie als vervangers. 'We begonnen ook in de tweede helft niet goed, er zat nog steeds spanning in de ploeg. Pas na de 1-2 werd het een echte wedstrijd. Kalou en Van Persie hadden een duidelijke meerwaarde.'

'Vervolgens kregen we nog kansen op de gelijkmaker. Als die zou vallen, zouden we nog sterker worden en zou Ajax het nog heel moeilijk krijgen.' Van Marwijk aarzelde om nog een extra aanvaller binnen de lijnen te brengen vanwege blessures bij Bosvelt, Ono en Van Hooijdonk. Uiteindelijk koos hij voor Lurling en niet voor goaltjesdief Bombarda omdat het in het centrum al zo druk was. Tot de gelijkmaker zou het echter niet meer komen.