Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord strijdend ten onder in play-offs

24 mei 2015 18:02

Feyenoord is er niet in geslaagd de finale van de play-offs te bereiken. Feyenoord strandde uiteindelijk na verlenging. Na de 1-0 in Heerenveen werd het na verlenging 2-2 in De Kuip. De ploeg is daarmee definitief uitgeschakeld voor Europees voetbal.

Feyenoord had in De Kuip in de eerste helft een overwicht. Het elftal van Giovanni van Bronckhorst speelde als team en gaf alles dat het had. In de slotfase van de eerste helft leverde dat de 1-0 voorsprong op. Achahbar stond in de baan van een afstandschot van Jordy Clasie en veranderde het schot slim van richting met zijn hoofd door de 1-0.

Na rust ging Feyenoord op zoek naar de broodnodige 2-0. De ploeg moest daardoor ook ruimte weggeven en zag de Friezen met regelmaat gevaarlijk counteren. Kenneth Vermeer hield Feyenoord bij een aantal counters uitstekend in de race. Vlak voor het einde leek de bevrijdende 2-0 te vallen. Karim El Ahmadi kopte een voorzet binnen. Het doelpunt werd echter afgekeurd vanwege licht duwen, een moment waarover nog flink nagepraat zou worden.

In de 90ste minuut kwam Wilkshire in het veld voor de met kramp uitvallende Karsdorp. In de vier minuten blessuretijd knapte er echter iets in de kuit van Wilkshire. De rechtsback kon daarom niet beginnen aan de verlenging. Feyenoord moest daardoor met tien man aan de bak.

Feyneoord kreeg na acht minuten in de verlenging met tien man een unieke kans op de 2-0. Elvis Manu kon van eigen helft vrij af op Nordfelt. Hij werd nog bijgehaald, maar kapte zich uitstekend vrij. Zijn inzet werd echter door Nordfelt naast getikt. Een minuut later was het voorbij. Een counter aan de andere kant leverde een kans op voor Uth die kapte en niet aarzelde. Hij schoot hem onhoudbaar voor Kenneth Vermeer binnen. Aan het einde van de eerste verlenging besliste diezelfde Uth de wedstrijd definitief door te profiteren van matig verdedigen van Nelom. In de tweede verlenging kopte Kazim nog de 2-2 binnen. Met tien man deed Feyenoord er nog alles aan, maar teveel spelers waren aan het einde van hun latijn. In de 119e minuut nam Van Bronckhorst zelfs Van Beek nog in bescherming door hem na een behandeling niet meer te laten terugkeren in het veld. Feyenoord was geknakt en zal het weer een seizoen zonder Europees voetbal moeten doen.




Tags

verlenging bronckhorst kuip nordfelt strijdend uth vermeer wilkshire aarzelde achahbar afstandschot ahmadi baan beek bescherming besliste bevrijdende bijgehaald clasie counter counteren counters duwen elvis feyneoord geknakt getikt heerenveen karim karsdorp kazim knapte kramp kuit latijn nagepraat nelom onhoudbaar strandde uitvallende

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane albert arne arneslot arsenal arteta automation bommel both digital during fildena google heerenveen how intensiteit into kuip marketing modern performance pwas schreuder seo services slot stuivenberg superwebdevelopment web wehave