Transparent
Inloggen
Sluiten

Voorbeschouwing Feyenoord - Ajax

5 oktober 2002 11:20

Verslaggever: K

Zondagmiddag om 13.00 uur staat in De Kuip de klassieker tussen Feyenoord en Ajax op het programma. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Luinge, die de geblesseerde Temmink vervangt. De wedstrijd wordt live uitgezonden door Canal+. Bij winst zou Feyenoord Ajax op de competitieranglijst achterhalen. Feyenoord mag zeker niet verliezen omdat de achterstand van Feyenoord op Ajax dan groeit naar 6 punten en op PSV wellicht nog meer. Feyenoord zou bij verlies ook verder wegzakken op de ranglijst en dat terwijl dit jaar slechts de eerste twee clubs naar de Champions League mogen. Winst gevraagd dus ! (Winst is overigens eigenlijk altijd een eis tegen Ajax, maar dat terzijde :) ) En na het verlies tegen RBC en het gelijke spel tegen Dynamo Kiev mogen we ook wel weer eens iets verwachten.

Aan de fans zal het niet liggen. Het TIFO team doet er met een groep Feyenoord fans alles aan om een fantastische sfeeractie voor te bereiden. De rest zal van de fans zelf moeten komen.

Aan de kant van de Rotterdammers is er eigenlijk slechts ??n twijfelgeval: Kees van Wonderen. De centrale verdediger wordt medisch klaargestoomd. Hij kampt met een hamstringblessure en zal wellicht zelfs zonder enige training deze week zijn opwachting kunnen maken. Bij de Rotterdammers ontbreken verder Van Haaren en de langgeblesseerden Leonardo en Smolarek.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Zoetebier, Emerton, Van Wonderen (De Haan), Paauwe, Rzasa, Song, Bosvelt, Ono, Pardo, Buffel en Van Hooijdonk.

Ajax zal gehandicapt aan de start verschijnen in De Kuip, zoveel is inmiddels wel zeker. Didulica, O'Brien, Van der Vaart, Heitinga en Lobont zijn er in ieder geval niet bij zondag. Twijfelachtig is nog het meespelen van Sikora, Maxwell en Wamberto. Chivu en Litmanen zijn er in ieder geval wel bij zondag. Maxwell en Van Damme ontbraken op de training vrijdag maar zullen er zondag wel gewoon bij zijn. Wel is duidelijk dat doelman Stekelenburg zijn rentree maakt in het elftal van Ajax. Oud Feyenoorder Timmer zit op de bank.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Stekelenburg, Trabelsi, Pasanen, Chivu, Van Damme, Galasek, Litmanen, Wamberto, Maxwell, Mido en Zlatan.

Meer op




Tags

maxwell chivu damme kuip litmanen stekelenburg voorbeschouwing wamberto wonderen bosvelt brien buffel canal competitieranglijst didulica dynamo emerton galasek gehandicapt haan haaren heitinga hooijdonk kiev klaargestoomd klassieker langgeblesseerden leonardo lobont luinge mido ono opwachting paauwe pardo pasanen rbc rzasa sfeeractie sikora smolarek song temmink terzijde tifo timmer trabelsi twijfelachtig vaart wegzakken zlatan zoetebier

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.432 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane albert arne arneslot bijbehorend dtk fitheid gelul jacobs jans joseph kloese kraaij liverpool marquis meewerkt middenveldert milambo ondertekend oosting peeters persie ron schreuder slot stengs streuer twente yoda zeroukki