Pijnlijke 1-4 nederlaag in De Kuip tegen Vitesse

11 mei 2015 21:52

Feyenoord heeft maandagavond een even pijnlijke als kansloze nederlaag geleden. Tegen Vitesse werd het in De Kuip 1-4. Ondanks dat Feyenoord te klagen had over scheidsrechter Kuipers was er op de nederlaag weinig af te dingen.

Feyenoord kon het in de openingsfase van de wedstrijd totaal niet bolwerken tegen Vitesse. De tegenstander was voetballend veel beter en Feyenoord kon daar veel te weinig tegenover zetten. Het was Qazaishvili die de score opende met een boogbal van afstand over Vermeer heen. Vervolgens werd het nog erger toen Van der Heijden, na buitenspel gestaan te hebben, profiteerde van verkeerd terugkoppen van Van Beek. In de slotfase van de eerste helft deed Feyenoord iets terug via Toornstra. Die kapte zijn tegenstander uit en schoot vervolgens hard in het dak van het doel. Nog voor rust vergrootte Vitesse echter de score. Een makkelijk gegeven vrije trap leidde uiteindelijk tot een rebound van Achenteh en de 1-3.

In de tweede helft wist Feyenoord zich iets te herstellen. Vitesse bleef echter kansen krijgen om de score verder op te voeren. Nadat Kuipers afzag van een penalty voor hands en de 2-3 van Kazim werd afgekeurd vanwege duwen, was het Vitesse dat via Labyad naar de beslissende 1-4 counterde.