Tam Feyenoord niet verder dan 2-2 in Tilburg

12 april 2015 14:24

Een tam Feyenoord is er opnieuw niet in geslaagd te winnen van Willem II. Na de nederlaag in de thuiswedstrijd in De Kuip werd het uit in Tilburg met 2-2 gelijkgespeeld. De ploeg wist pas vlak voor tijd via Kazim de gelijkmaker binnen te schieten.

In een weinig inspirerende eerste helft waren er nauwelijks kansen te noteren voor beide doelen. Pas na een half uur brak het duel een beetje open. Eerst schoot de doorgebroken Ondaan net naast. Vervolgens schoot Elvis Manu raak via de paal nadat hij de bal uit de kluts had meegekregen. Vlak voor rust werd het 1-1 toen Heerkens een hoekschop binnenwerkte.

Na rust werd het er niet beter op voor Feyenoord. Andrade profiteerde een kwartier voor tijd van een fout van Kongolo. Pas na de achterstand werd Feyenoord echt wakker. De ploeg van Fred Rutten rechtte de rug en zette aan op zoek naar de gelijkmaker. Acht minuten voor tijd kreeg Kazim in de dekking de bal in het strafschopgebied. Hij draaide zichzelf vrij en schoot hard en hoog binnen. Feyenoord probeerde daarna nog de winnende te forceren. De ploeg kreeg er de mogelijkheden voor. Gezien het volledige wedstrijdbeeld zou dat teveel van het goede zijn geweest.