Feyenoord verliest dure punten; achterstand op kop nu 5 punten

28 september 2002 21:26

Verslaggever: K

Feyenoord zag de achterstand op de kop van de competitieranglijst oplopen tot 5 punten. Feyenoord ging in Roosendaal zeer verrassend met 4-2 onderuit tegen RBC. Koploper PSV won in eigen huis met 4-0 van De Graafschap en heeft nu 5 punten voorsprong op Feyenoord. Ajax speelt zondagmiddag tegen NAC. Tussen de Champions League wedstrijden tegen Newcastle United en Dynamo Kiev bleek Feyenoord toch niet scherp genoeg.

Aanvankelijk was er geen vuiltje aan de lucht. Feyenoord domineerde het eerste half uur volledig en kwam op 0-1 via een doelpunt van Buffel. Na een half uur spelen kwam RBC via een offensief zowaar in de wedstrijd. Dat leverde een paar kansen op. Vlak voor rust kopte Nascimento de gelijkmaker achter Zoetebier.

Na rust kwam RBC zelfs op 2-1 door Den Ouden. Feyenoord ging steeds meer op de aanval spelen. Vos profiteerde daarvan met een schot dat zoveel effect had dat Zoetebier volledig kansloos was.

Diverse kansen waren niet aan Feyenoord besteedt, waardoor het weer een vrije trap van Van Hooijdonk was die Feyenoord terug in de wedstrijd moest brengen. De 3-2 was alweer zijn 5e doelpunt uit een vrije trap dit seizoen. Waar Feyenoord alles of niets ging spelen, werd dat uiteindelijk niets toen Daelemans in blessuretijd de 4-2 binnenschoot.