Feyenoord wint, maar heeft het verrassend moeilijk in Newcastle

24 september 2002 19:50

Verslaggever: K

Feyenoord heeft haar tweede wedstrijd uit in Newcastle met 0-1 gewonnen van Newcastle United. Feyenoord kwam al na 4 minuten op voorsprong danzij een uitstekend schot van de Chileen Sebasti?n Pardo. In de eerste helft speelde Feyenoord de Engelsen voor een periode van de mat. Na een half uur spelen kwam Newcastle United terug en ontstond een hele spannende wedstrijd die over het hele veld golfde. Hoewel de uitoverwinning in de Champions League uitstekend is, was het toch verrassend te noemen hoe moeilijk Feyenoord het bij vlagen had met het Engelse spelletje. De ploeg leek wat vermoeid en kon daardoor het hoge niveau van de laatste tijd slechts bij vlagen vasthouden. Met name verdedigend kwam de ploeg in de problemen door het fysieke spel en de strijdlust van de Engelsen. De beste kansen waren in de tweede helft via de counter wel voor de Rotterdammers.