Transparent
Inloggen
Sluiten

'Feyenoord weet nog niets van evt selectie Ono'

21 september 2002 23:22

Verslaggever: K

Volgens de voetbalwebsite Voetbalonline heeft Feyenoord de Japanse bondscoach Zico laten weten niet vrij te geven voor een interland op 20 november tegen Argentinie. Het bericht is in ieder geval gedeeltelijk onjuist. De reden van het bezwaar van Feyenoord zou zijn dat Ono daardoor de wedstrijd tegen Vitesse zou moeten missen. Die wedstrijd wordt echter al op 19 oktober gespeeld. Zico had eerder al laten weten Ono op te willen roepen voor het duel op 16 oktober tegen Jamaica. Dat is namelijk de eerste interland van Zico en niet de wedstrijd tegen Argentinie zoals Voetbalonline meldt. Aannemelijker is dan ook dat Feyenoord Ono voor dit duel niet zou willen vrijgeven.

Tegen ons liet een medewerker van Feyenoord overigens weten nog niets vernomen te hebben van een eventuele selectie van Ono voor het Japanse elftal en dus ook nog geen bezwaar daartegen te hebben gemaakt.

Aangezien diverse Feyenoord sites het bericht van Voetbalonline ??n op ??n overnamen wilden wij de onjuiste informatie toch even rechtzetten.


Zie ook ons bericht van 5 september jongstleden:

5/9/2002 - Zico wil Ono oproepen voor interland in oktober

De nieuwe bondscoach van Japan, de Braziliaan Zico, heeft vandaag laten weten van plan te zijn zijn 6 in het buitenland spelende internationals, onder wie Shinji Ono, uit te nodigen voor de eerste interland van Japan onder zijn leiding op 16 oktober. Japan speelt op die dag in Tokyo een vriendschappelijke interland tegen Jamaica. Hij liet weten in contact te treden met de clubs om de spelers vrij te krijgen.

Feyenoord zal daar niet al te happig op zijn aangezien Ono na zijn lange trip naar Tokyo op zaterdag alweer zou moeten aantreden voor het uitduel tegen Vitesse gevolgd door een trip naar Kiev voor het duel tegen Dynamo Kiev. De woensdag (en het weekend daarvoor) zijn door de FIFA echter vrijgesteld voor interlands, waardoor Feyenoord niet zo heel veel kan inbrengen.

Voor de twee zware reizen in een week tijd is de Braziliaan wellicht wel gevoelig. Zo liet hij weten zijn internationals pas twee dagen van te voren bij elkaar te willen halen. 'Ik was tot voor kort clubcoach, dus ik weet wat het is en wil dan ook rekening met ze houden' aldus Zico. 'Maar ik ben zeker van plan de spelers wel op te roepen, want ik wil met ze kennismaken en zien hoe ze op mij en de groep reageren.'

Meer op




Tags

ono zico japan voetbalonline argentinie bezwaar braziliaan jamaica kiev tokyo vitesse aantreden clubcoach daartegen dynamo fifa happig jongstleden kennismaken medewerker onjuist onjuiste overnamen shinji vernomen voetbalwebsite vrijgesteld vrijgeven

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.426 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane again arne arneslot championship jans kloese kraaij liverpool marquis middenveldert milambo oosting peeters performance persie poor reds ron schreuder slot soap stengs there think what will year yoda zeroukki