Europa League avontuur eindigt tumultueus in De Kuip

26 februari 2015 23:23

Het Europa League avontuur eindigde donderdagavond in De Kuip met een uitschakeling door AS Roma. Na een tumultueuze wedstrijd wonnen de Italianen uiteindelijk met 1-2. De scheidsrechter staakte na een rode kaart voor Te Vrede de wedstrijd tijdelijk omdat er voorwerpen op het veld werden gegooid.

Na een rommelige start waren de eerste kansen voor AS Roma. Totti was tot twee keer toe dichtbij, een vrije trap schampte de paal. Na een half uur kreeg Feyenoord een enorme tegenslag te verwerken. Kazim liep na een spring een hamstringblessure op, waardoor Feyenoord zijn angel voorin kwijt was. AS Roma had toen echter al met tien man moeten staan, een elleboogstoot op Kazim werd echter niet bestraft. Feyenoord kon zonder Kazim de bal steeds minder in de ploeg houden. In de blessuretijd van de eerste helft ging het mis. Ljajic kon de 0-1 binnenwerken, waardoor Feyenoord met een domper de kleedkamer inging.

Na rust probeerde Feyenoord het wel, de Italianen beperkten zich vooral tot het ontregelen van de wedstrijd. Tien minuten na rust kreeg Feyenoord een nieuwe klap. te Vrede kreeg direct rood nadat zijn tackle op Manolas te laat was. De irritatie op de scheidsrechter was toen al lang opgelopen en ontspoorde. De scheidsrechter besloot het duel stil te leggen vanwege het gooien van voorwerpen op het veld.

Rutten bracht na de tweede hervatting Manu in het veld. Nog geen twee minuten later bracht hij de hoop terug in De Kuip. Hij rondde een rush uiteindelijk uitstekend af en schoot de gelijkmaker binnen. De hoop duurde slechts drie minuten. Torosidis wist Gervinho te bereiken, die simpel van dichtbij kon binnenwerken. De 1-2 was de genadeklap voor Feyenoord. De ploeg moest nog twee keer scoren en had dat echte geloof niet meer. Feyenoord probeerde het wel, maar had met tien man het vermogen niet meer.