Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord roept op tot 'Sevilla-sfeer'

24 februari 2015 18:37 - Feyenoord.nl

Iedereen die er bij is geweest, zal het nooit meer vergeten: de unieke sfeer in De Kuip tijdens de wedstrijd tegen Sevilla, waarmee het legioen er aan bij droeg dat Feyenoord de houder van de Europa League versloeg. En daarmee voor het eerst in tien jaar weer verzekerd was van overwintering in een Europees toernooi. Deze bijna onbeschrijfelijke en unieke Feyenoord-sfeer in De Kuip is waarop het team en de club ook voor komende donderdagavond hopen, zodat hiermee de basis kan worden gelegd voor het behalen van de laatste 16 in de Europa League.

Feyenoord roept alle supporters op donderdagavond als de ploeg aantreedt voor de return tegen AS Roma hun steentje bij te dragen aan weer een geweldige voetbalavond en drukt iedereen op het hart zich vooral alleen positief te laten gelden. Dit terwijl de club zich ook realiseert dat er onder een deel van de achterban flinke frustratie is over de organisatie en het optreden van de lokale autoriteiten vorige week bij de uitwedstrijd in Rome. Met name in het park, waarvandaan de Feyenoord-supporters met bussen naar het stadion werden vervoerd, kregen ook supporters die zich voorbeeldig gedroegen helaas te maken met soms buitensporig hardhandig optredende agenten, die kennelijk gefrustreerd waren over het wangedrag van raddraaiers.

Dit wetende roept Feyenoord een ieder op ondanks breed levende boosheid hierover zich aanstaande donderdag voorbeeldig te gedragen, zodat de reputatie van de club en Rotterdam na vorige week niet nog meer schade oploopt. Onthoud je daarom van elke vorm van wangedrag, kwetsbare spreekkoren en zaken als het afsteken van fakkels en/of vuurwerk.

Om het zekere voor het onzekere te nemen heeft Feyenoord extra veiligheidsmaatregelen genomen. Zo zijn extra bufferzones ingericht en zal extra personeel aanwezig zijn om supporters van beide clubs van elkaar gescheiden te houden. Ook zal het stadion niet de gebruikelijke 1,5 uur maar al 2 uur voor aanvang van de wedstrijd open gaan. Dit om zo een nog geleidelijker instroom van de ruim 40.000 supporters mogelijk te maken.

Verder zal de Feyenoord Fanshop op Rotterdam CS donderdag de hele dag gesloten blijven, aangezien niet valt uit te sluiten dat AS Roma-supporters buiten het georganiseerde, rechtstreekse vervoer naar de Kuip op eigen houtje via het Centraal Station naar Rotterdam zullen reizen.

Meer op Feyenoord.nl
Tags

kuip sevilla roma wangedrag aantreedt aanvang agenten bufferzones buitensporig fanshop gedroegen geleidelijker hardhandig houder houtje instroom legioen levende onbeschrijfelijke onthoud oploopt optredende park personeel raddraaiers rechtstreekse reputatie rome spreekkoren station steentje veiligheidsmaatregelen vervoer voetbalavond vuurwerk wetende

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.143 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane babalola breedte carranza dtk geertruida gimenez hamberg hancko jong kloese koeman koopmeiners middenveldert mls moussa oranje persie praag priske slot smal sobat socrates stengs sterkhouders timber ueda wieffer yoda