Feyenoord herstelt zich van 0-2 achterstand: 3-2 tegen Excelsior

22 februari 2015 18:36

Feyenoord is met de schrik vrijgekomen in de eigen Kuip. Na een 0-2 achterstand wist Feyenoord uiteindelijk met 3-2 te winnen. Kazim, Toornstra en Immers zorgden voor de treffers nadat Excelsior al in de 50ste minuut met tien man kwam te staan.

Feyenoord domineerde de eerste helft, maar het was Excelsior wist wel raad met Feyenoord in de De Kuip. Eerst was het Van Weert die, weliswaar in buitenspelpositie, ongehinderd mocht binnenschieten. Vervolgens kon hij vrijstaand ook de 0-2 binnenkoppen. Feyenoord leek een ontluisterende middag tegemoet te gaan.

In de tweede helft kantelde een moment de wedstrijd. Mattheij kreeg rood vanwege hands in het strafschopgebied. Kazim benutte vervolgens de penalty. Het gaf Feyenoord het geloof dat de ploeg erop en erover kon. Met tien man was Excelsior niet bestand tegen de druk van Feyenoord. Eerst was het invaller Toornstra met de gelijkmaker alvorens Immer de winnende kon binnenkoppen.