Transparent
Inloggen
Sluiten

AD: Politie Rome verbiedt Feyenoord-stoet naar stadion: ’Risico op confrontatie met fans AS Roma te groot'

18 februari 2015 17:53 - Algemeen Dagblad

De politie in Rome verbiedt de stoet van Feyenoordsupporters morgen naar het Stadio Olimpico 'voor de eigen veiligheid van de supporters'. Dat heeft Giuseppe Moschitta, hoofd openbare orde, tegenover het Algemeen Dagblad gezegd. Fans die toch gezamenlijk richting stadion lopen voor de wedstrijd tegen AS Roma worden gestopt. "We begeleiden hen naar het plein waar de bussen vertrekken. Wie zich tegen de agenten keert, zullen we arresteren. Deze fans lopen het risico de wedstrijd niet te kunnen zien." Moschitta zegt de traditie van de stoet naar het stadion graag te respecteren, 'maar dat is onmogelijk'. "Het risico op een confrontatie met fans van AS Roma is te groot."

Voor het uitvak zijn nu 4800 kaarten verkocht, maar er is plaats voor 5700 bezoekers. Wie zich bij het stadion meldt voor een vak van AS Roma, zal ook naar het uitvak worden verwezen. Op een flyer, die wordt uitgedeeld aan de supporters uit Nederland, staat dat Feyenoordfans enkel en alleen op het 'Distini Nord' mogen zitten. In totaal zijn tweeduizend politiemensen morgen aan het werk om de wedstrijd in de Europa League tussen AS Roma en Feyenoord in goede banen te leiden.

Meer: Algemeen Dagblad

Meer op Algemeen Dagblad
Tags

roma stoet confrontatie rome moschitta uitvak agenten arresteren distini feyenoordfans feyenoordsupporters flyer giuseppe nederland nord olimpico plein politiemensen stadio tweeduizend

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.795 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane alireza biden danall democraten geertruida gimenez hancko harris jahanbakhsh kennedy kloese lopez nieuwkoop nomination oostenrijk primary priske read slot smal socrates stengs system trump tsoungui ueda willykment wingbacks zerrouki