Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord doet zichzelf tekort in Klassieker: 0-0

25 januari 2015 14:21

Feyenoord heeft zichzelf als nooit tevoren tekort gedaan in de Arena. De ploeg was overtuigend de bovenliggende partij in Amsterdam, maar moest uiteindelijk met 0-0 genoegen nemen.

Feyenoord wist zich op basis van strijdlust in de wedstrijd te spelen. De ploeg streed voor elke bal en maakte Ajax daarmee het combinatievoetbal onmogelijk. Het doel van Vermeer kwam daardoor geen moment in gevaar voor Feyenoord. Zelf kon de ploeg met regelmaat doordringen tot het strafschopgebied van de thuisploeg. Kazim had de 0-1 moeten maken toen hij de bal plotseling voor Cillessen op zijn schoen kreeg. De aanvaller had net te weinig tijd en schoot de bal op de Ajax keeper. Later in de eerste helft was Boetius dichtbij, zijn bal werd door Milik van de lijn gehaald al zal de Pool zich dat zelf nauwelijks bewust zijn geweest.

In de tweede helft veranderde er niets aan het spelbeeld. Feyenoord was de bovenliggende partij en kreeg de beste kansen. De beste kans kwam toen Jean-Paul Boetius een bal bij de verre paal terugkopte in de voeten van Kazim. Kazim stond bijna op de doellijn, maar had weinig oog voor de bal, waardoor hij verrast werd en de bal er niet in kreeg. Feyenoord leek door te drukken, maar verzuimde de wedstrijd te beslissen. Daarmee deed de ploeg zich enorm tekort zondagmiddag.
Tags

kazim boetius klassieker arena combinatievoetbal doellijn doordringen milik pool schoen spelbeeld streed strijdlust terugkopte vermeer

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane bae biden dahl democraten dest hadj hancko heerenveen jansen kennedy kraaij kuip lopez middenveldert moussa nadje nomination primary priske sebaoui smal socrates transferroom traore trump vance walemark wieffer willykment