Feyenoord 4e na makkelijke overwinning op Excelsior

10 september 2002 21:50

Verslaggever: K

Feyenoord won dinsdagavond de Rotterdamse derby tegen satellietclub Excelsior met 4-1. De ploeg kwam daardoor op een vierde plaats op de ranglijst. Alleen PSV (0-4 tegen AZ), RKC Waalwijk en Ajax gaan de ploeg nog voor met 9 punten. Na Feyenoord volgt een gaatje naar Roda JC en Zwolle die beiden 5 punten hebben uit 3 wedstrijden.

In een leuke en open wedstrijd kwam Feyenoord eigenlijk nooit in de problemen. Pierre van Hooijdonk zette de ploeg in de elfde minuut op voorsprong door een penalty, verkregen door een handsbal, te benutten. 3 minuten later vergrootte hij zelf de voorsprong tot 2-0 via opnieuw een wereldgoal uit een vrije trap. Na 24 minuten verkleinde Pinas de achterstand in De Kuip na slordig balverlies van Feyenoord. Bert van Marwijk besloot in de 37ste minuut de tegenvallende Lurling te wisselen. De Chileen Pardo kreeg daardoor de gelegenheid zijn debuut te maken. In de tweede helft was het de debuterende Pardo die de bal uit een pass van de uitblinkende Buffel afrondde voor 3-1. Ruim een kwartier voor tijd was er bij die 3-1 stand en een ingezakte wedstrijd alle gelegenheid om ook de Argentijn Bombarda in te brengen en zijn debuut te gunnen. Ook de Argentijn mocht zijn debuut bekronen. Zijn doelpunt in blessuretijd betekende ook het laatste wapenfeit van de wedstrijd.

(meer: zie wedstrijdverslag , later op deze site)