Rutten: 'ongelooflijk dat we bij rust met 0-2 achter stonden'

14 december 2014 19:31

Fred Rutten kon na afloop niet begrijpen dat zijn ploeg na zo'n goede eerste helft met 0-2 achterstond bij rust. "In de eerste helft speelden we uitstekend. De eerste helft was misschien wel een van de beste van het seizoen. We hielden het tempo heel hoog. In de rust vonden we het ongelooflijk dat we 2-0 achter stonden, dat klopte niet volgens het wedstrijdbeeld,' zo gaf hij aan voor de camera van Fox Sports.

'In de tweede helft wisten we snel te scoren. Daarna was er te weinig overleg waardoor AZ een aantal kansen kreeg. Uiteindelijk mag je dan nog gelukkig zijn als je de gelijkmaker maakt,' aldus de coach die vond dat zijn ploeg meer had verdiend. De ploeg verloor ook Toornstra met een hamstringblessure. 'Dat is vooral erg teleurstellend voor Jens, maar we hebben een brede selectie. Andere spelers moeten nu opstaan en dat zal ook wel gebeuren.'