Transparent
Inloggen
Sluiten

Boetes voor Feyenoord en Bert van Marwijk; Zware boete voor Fenerbahce; Stevic (en Kalou) vrijgesproken

6 september 2002 16:21

Verslaggever: K

De UEFA maakte vandaag de uitspraken bekend van de diverse zaken die de afgelopen weken liepen. Naast de bekendmaking van de door ons gisteren al gemelde ongegrondverklaring van de klacht van levski Sofia tegen Dynamo Kiev waren er diverse uitspraken in zaken tegen Feyenoord. Zo kreeg Bert van Marwijk geen schorsing maar een boete van 5000 Zwitserse Franks voor het feit dat hij tijdens Fenerbahce - Feyenoord naar de tribune werd gestuurd.

De club Feyenoord kreeg eveneens een boete van 5000 Zwitserse Franks voor het afsteken van vuurwerk door de supporters bij het duel om de Super Cup tegen Real Madrid.

De Turkse tegenstander Fenerbahce kreeg een boete van maar liefst 50.000 Zwitserse Franks voor het gooien van voorwerpen en afsteken van vuurwerk door de supporters in de returnwedstrijd in Istanbul tegen Feyenoord.

Tenslotte meldde de UEFA dat de zaak tegen Stevic ?n Kalou is geseponeerd. Stevic werd vrijgesproken van 'Assault', Kalou van 'ungentemanly conduct'. Hoewel de videobeelden niets aan duidelijkheid te wensen overlieten, besloot de tuchtcommissie de zaak te seponeren omdat de scheidsrechter tijdens de wedstrijd het incident had gezien en destijds dus al een beslissing genomen had, welke achteraf niet kan worden overruled.

Meer op




Tags

fenerbahce kalou stevic franks marwijk vrijgesproken uefa vuurwerk assault dynamo gemelde geseponeerd kiev levski madrid ongegrondverklaring overlieten overruled returnwedstrijd seponeren sofia tuchtcommissie ungentemanly

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.462 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane albert arne arneslot arsenal arteta both brain brands clearly detailed during gaal giggs gio got incredible intensiteit into kasperk liverpool match modern pastoor players pusic slot stuivenberg wehave yoda