Transparent
Inloggen
Sluiten

Rutten, Van Bronckhorst en Hertog tafelgasten bij KNVB congres over toekomst Nederlands voetbal

28 november 2014 19:44 - KNVB.nl

DE KNVB heeft de Feyenoorders Fred Rutten, Giovanni van Bronkhorst en Damien Hertog uitgenodigd als speciale tafelgast bij het congres ‘De toekomst van het Nederlandse voetbal’. De tafelgasten bespreken samen met nder andere alle technisch directeuren, trainer/coaches, hoofden jeugdopleiding en algemeen directeuren van alle Nederlandse betaaldvoetbalorganisaties de ontwikkeling van het Nederlandse voetbal. Andere tafelgasten zijn onder meer Co Adriaanse, Leo Beenhakker, Frank de Boer, Mark van Bommel, Peter Bosz, Wim Jonk, Andries Jonker, Clarence Seedorf, Jaap Stam en bondscoach Guus Hiddink.

Technisch manager Jelle Goes van de KNVB: ,,Dit congres is voor ons een belangrijk ijkpunt. Om de discussies te stimuleren, hebben wij enkele tafelgasten uitgenodigd. Wij geloven dat zij de discussies kunnen verrijken vanwege hun ervaring op internationaal topniveau, zowel als speler als trainer.”

De KNVB is nog met enkele andere prominenten uit de voetbalwereld in gesprek voor een bijdrage aan het congres.

PROGRAMMA

Het congres vindt maandag 15 december plaats in Stadion Galgenwaard. De KNVB organiseert het congres om samen met alle Nederlandse betaaldvoetbalorganisaties na te denken over verbeteringen voor het Nederlandse voetbal. Het programma bestaat in grote lijnen uit de volgende onderdelen:

- Analyse door Jelle Goes van de staat van het Nederlandse voetbal. De analyse is gebaseerd op feiten en cijfers sinds het gouden EK-jaar 1988.

- Identificeren en bespreken van de verschillen tussen de Nederlandse competities en buitenlandse competities op basis van de ervaringen van trainers/coaches.

- Identificeren en bespreken van de verschillen tussen de Nederlandse competities en buitenlandse competities op basis van de ervaringen van spelers.

- The Gold Mine Effect. Presentatie door Rasmus Ankersen.

- Conclusies.

,,Dit congres is een startpunt”, zegt directeur betaald voetbal Bert van Oostveen. ,,Het wordt de eerste keer in de geschiedenis van het Nederlandse voetbal dat zoveel voetbaltechnische experts van alle clubs bij elkaar komen om na te denken over onze gezamenlijke toekomst."

Hij vervolgt: ,,Het doel is om aan het einde van de dag met elkaar een gemeenschappelijk beeld te hebben van waar we nu staan en op basis daarvan tot een aantal actiepunten te komen waar de clubs en de KNVB mee aan de slag kunnen.”

Meer op KNVB.nl
Tags

congres knvb tafelgasten hertog rutten betaaldvoetbalorganisaties bronckhorst goes identificeren actiepunten adriaanse andries ankersen beenhakker boer bommel bosz bronkhorst clarence damien galgenwaard gemeenschappelijk hiddink hoofden ijkpunt jonk jonker leo mine nder oostveen prominenten rasmus seedorf stam startpunt tafelgast topniveau verbeteringen verrijken

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane biden bullaude dahl democraten geertruida gimenez hancko heerenveen jahanbakhsh jansen kennedy kloese kraaij kuip lopez nieuwkoop nomination primary priske roma sebaoui smal socrates stengs transferroom traore trump walemark zerrouki