Transparent
Inloggen
Sluiten

PRIJZENFESTIVAL: Collega's verkiezen Van Hooijdonk tot Speler van het Jaar; Ook prijs voor Van Marwijk, Van Persie, Zoetebier, Buffel en Feyenoord

4 september 2002 20:26

Verslaggever: K

Op het VVCS Profvoetbalgala hebben de Nederlandse profvoetballers Pierre van Hooijdonk verkozen tot 'Voetballer van het seizoen 2001/2002'. De spits ontbrak zelf bij de uitreiking vanwege zijn verplichting bij het Nederlands elftal. Van Hooijdonk liet de andere genomineerden Chivu en Van Bommel achter zich. Hij kreeg de award daarom van De Boer uitgereikt op het strand bij Noordwijk waar de selectie van Oranje verblijft. 'Ik vind het erg jammer dat ik niet aanwezig kon zijn bij de uitreiking' aldus de Feyenoord spits 'dat dit nog op 32-jarige leeftijd gebeurt is fantastisch, dat is een kroon op jarenlang keihard werken' aldus een trotse spits.

Voor de tweede keer werd Feyenoord speler Thomas Buffel uitverkozen tot beste speler van de eerste divisie 2001/2002. Hij kreeg de prijs uit handen van Sef Vergoossen. Buffel bedankte vooral zijn medespelers van vorig seizoen bij Excelsior aan wie hij de prijs te danken had.

Robin van Persie werd verkozen tot Talent van het Jaar. Hij mocht de prijs zelf niet in ontvangst nemen vanwege de voorbereiding van Jong Oranje. Mario Been nam in zijn plaats de trofeel in ontvangst van John Bosman. Hij bleef Mido en Hoogstrate voor in de verkiezing door de profvoetballers zelf.

Bert van Marwijk werd verkozen tot beste coach van het seizoen 2001/2002. Hij kreeg de prijs uitgereikt van Martin Jol die de prijs het vorige seizoen had gewonnen. 'Ik zou hier niet gestaan hebben zonder mijn spelers.' aldus Van Marwijk die verder speciale dank had voor zijn supporters, het bestuur van Feyenoord en zijn gezin voor de steun.

Feyenoord kreeg zoals eigenlijk verwacht mocht worden de prijs voor beste club van seizoen 2001/2002 vanwege 'het behalen van de UEFA Cup, de fantastische organisatie en het fantastische publiek' aldus Jeu Sprengers die de prijs overhandigde aan Feyenoord voorzitter Van den Herik. 'het is de hele organisatie die hiermee waardering krijgt. maar ook de supporters die Feyenoord in haar hart hebben gesloten' aldus de Feyenoord voorzitter.

Feyenoord keeper Zoetebier kreeg de prijs voor keeper van het seizoen 2001/2002 voor Waterreus en Wapenaar. 'Ik wil ?edereen bedanken die op me gestemd heeft. De prijs komt natuurlijk door mijn medespelers, en speciaal de keeperstrainer Doesburg en mijn medekeepers Timmer en L'Ami' aldus Zoetebier. 'En als laatste natuurlijk mijn gezin, want zonder een goed gezin kan het niet'

De enige prijs die niet naar Feyenoord ging was de prijs die John Bosman kreeg voor zijn gehele carriere. Het was de tweede keer dat deze prijs werd uitgereikt.

Meer op




Tags

buffel hooijdonk marwijk zoetebier persie bosman ontvangst oranje prijzenfestival profvoetballers verkiezen ami award bestuur boer bommel chivu danken doesburg edereen excelsior herik hoogstrate jeu jol jong kroon medekeepers mido noordwijk profvoetbalgala sef sprengers strand timmer trofeel trotse uefa uitverkozen vergoossen verplichting vvcs wapenaar waterreus

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve arneslot danall ego eredivisie geloofwaardigheid gimenez gravenberch hancko herik jong knvb kompas kroes madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot sobat stengs timber ueda willykment woerts yoda