Transparent
Inloggen
Sluiten

Klacht bij UEFA tegen deelname Dynamo Kiev aan Champions League

3 september 2002 09:21

Verslaggever: K

Het Bulgaarse Levski Sofia heeft een klacht ingediend bij de UEFA tegen deelname van het Oekra?nse Dynamo Kiev aan de Champions League. Dynamo Kiev is daarin ingedeeld in een poule bij Feyenoord. De Oekra?ners wisten Levski Sofia in de derde voorronde te verslaan, maar deden dat volgens Levski Sofia met een speler die niet voor de club uit zou mogen komen in de derde voorronde.

De speler was 5 dagen na de transferdeadline aangetrokken. Het appel van Levski Sofia lijkt echter kansloos omdat een UEFA official rond de voorrondewedstrijden aangaf dat de speler speelgerechtigd was. Hij zou toch speelgerechtigd zijn verklaard vanwege het feit dat Dynamo Kiev kampte met veel blessures.

Levski Sofia bestrijdt de correctheid van deze beslissing op basis van de UEFA regelementen. Die zouden alleen toestaan dat keepers nog na de transferdeadline worden aangetrokken in het geval van blessures. levski Sofia vervolgt in haar klacht dat het vroeger wel mogelijk was om een speler alsnog toe te voegen aan een spelerslijst bij meer dan 7 blessures. Ook dat feit bestrijdt de Bulgaarse club echter, aangezien van de 7 genoemde blessures er 2 in de return gewoon meededen en 3 langdurig geblesseerd waren en daardoor ook niet eens op de spelerslijst van de Champions League geplaatst waren.

De klacht van Levski Sofia lijkt vooralsnog nauwelijks kans van slagen, aangezien de UEFA in deze fase een club niet meer uit het programma zal terugtrekken.

Meer op




Tags

levski sofia uefa dynamo kiev bestrijdt oekra spelerslijst transferdeadline voorronde appel correctheid meededen ners nse regelementen terugtrekken toestaan voorrondewedstrijden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.460 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aantrekkelijke acardipane arne arneslot beelen bijlow brands driessen geluisterd gio gunnen kasperk kloese kraaij kraay lingr liverpool meijer middenveldert oosting pastoor podcast pusic slot sobat trauner twente voortzetten wehave yoda