Transparent
Inloggen
Sluiten

G14 met 4 clubs uitgebreid; Feyenoord er nog niet bij

30 augustus 2002 23:02

Verslaggever: K

Ondanks de internationale prestaties van Feyenoord van het laatste jaar zal Feyenoord nog niet mogen toetreden tot de G14, de organisatie van 14 Europese topclubs. In Monaco werd voorzichtig gespeculeerd danwel gehoopt op een invitatie voor Feyenoord. De G14 besloot na een vergadering uiteindelijk unaniem 4 clubs uit te nodigen toe te treden tot het exclusieve gezelschap. Het gaat om Arsenal, Olympique Lyon, Valencia en Bayer Leverkusen. Uit Nederland zitten Ajax en PSV al in de G14.

In een persconferentie liet Ajax voorzitter Van Praag als woordvoerder weten dat de G14 openstaat voor meer toetredingen in de toekomst. De G14 kiest echter voor de geleidelijke weg en hield het voorlopig tot het inviteren van 4 clubs.

De G14 besloot voorts de naam te handhaven, ondanks de uitbreiding van 14 naar 18 ploegen, aangezien de naam inmiddels in de voetbalwereld al een begrip is geworden.

Meer op




Tags

arsenal bayer gezelschap invitatie inviteren leverkusen lyon monaco nederland praag toetreden toetredingen unaniem valencia

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane albert arne arneslot arsenal arteta both brain brands clearly detailed during gaal giggs gio got incredible intensiteit into kasperk liverpool match modern pastoor players pusic slot stuivenberg wehave yoda