Transparent
Inloggen
Sluiten

UEFA start onderzoek naar rellen bij Feyenoord - Standard Luik

3 oktober 2014 16:03 - AD

Nog voor het begin van de thuiswedstrijd van Feyenoord in de Europa League braken in De Kuip vechtpartijen uit. Belgische fans slaagden erin een hekwerk te vernielen, waardoor ze in een leeg buffervak terechtkwamen. Daar probeerden de relschoppers de strijd aan te gaan met aanhangers van Feyenoord.

De UEFA stelt een onderzoek in naar de ongeregeldheden tijdens de wedstrijd Feyenoord-Standard Luik. Bekeken wordt of Feyenoord steken heeft laten vallen in de organisatie.
Voorafgaand aan het Europa League-duel van donderdagavond kwam het tot ongeregeldheden nadat een groep Belgische supporters uit hun vak ontsnapte. Dit was een tijdelijk vak omdat het gebruikelijke bezoekersvak te klein was voor 2400 Belgische supporters.

Stewards konden ternauwernood voorkomen dat de Belgen de confrontatie konden aangaan met Rotterdamse fans. De rust keerde weer nadat de ME de Luikse hooligans tien minuten later weer in hun vak dreef. Daarbij vielen rake klappen.

De UEFA doet ook onderzoek naar het gedrag van de Luikse supporters. De Rotterdamse politie pakte donderdag 29 Standard-fans op, van wie er nu nog drie vastzitten. Een woordvoerder van de UEFA laat verder weten dat beide clubs een straf riskeren wegens het afsteken van vuurwerk. De zaak wordt op 16 oktober behandeld.

Meer op AD




Tags

uefa standard luik luikse rellen aanhangers bezoekersvak braken buffervak confrontatie dreef hekwerk hooligans kuip rake relschoppers riskeren slaagden terechtkwamen ternauwernood vastzitten vechtpartijen vernielen vuurwerk

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve arneslot danall ego eredivisie geertruida gimenez hancko intensiteit jong kompas kraaij kroes middenveldert minteh praag renovatie rvc slot sobat stengs timber ueda wieffer willykment woerts yoda zerrouki