Transparent
Inloggen
Sluiten

FEYENOORD BEREIKT CHAMPIONS LEAGUE

27 augustus 2002 21:58

Verslaggever: K

Na een prima wedstrijd in Istanbul heeft Feyenoord zich weten te kwalificeren voor de Champions League. De ploeg won uiteindelijk vrij makkelijk in alle hectiek met 0-2 door doelpunten van Ono en Buffel in de tweede helft (zie ook wedstrijdverslag). Feyenoord kwam eigenlijk geen moment in de problemen. Een openingsoffensief in de eerste 20 minuten zette feyenoord wel vast op eigen helft, maar bracht de Turken nauwelijks kansen. Feyenoord kreeg in het vervolg de beste kansen en besliste de wedstrijd 4 minuten na rust. Net als in Rotterdam gebeurde dat door de koele Japanner Ono. Daarna brak even een hel los in de vorm van voorwerpen die het veld op werden gegooid. De scheidsrechter greep in door de klagende van Marwijk van het veld te sturen. Zijn ploeg ging echter sto?cijns verder en speelde de wedstrijd professioneel uit. Een aanval van Kalou en Buffel leidde vlak voor tijd zelfs tot de 0-2.

Van den Herik mag daarom naast om sportieve redenen ook om financiele redenen opgelucht ademhalen. De begroting kan omhoog doordat 'het bereiken van de Champions League meer oplevert dan het behalen van de UEFA Cup finale' zoals Van den Herik gisteren nog stelde.

Na het behalen van de UEFA Cup mag Feyenoord nu ook gaan kijken wat dit inmiddels ervaren team ook op het hoogste niveau in Europa kan bereiken. Donderdag volgt in Monaco waar de ploeg toch zal zijn voor de Europese Super Cup van vrijdag de loting.

Van den Herik kan zich daar met recht melden als voorzitter van een van de meest succesvolle clubs in Europa van het moment.

Meer op




Tags

herik buffel ono uefa ademhalen besliste cijns hectiek kalou klagende koele marwijk monaco openingsoffensief opgelucht sto wedstrijdverslag

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane albert arne arneslot arsenal arteta automation bommel both digital during fildena google heerenveen how intensiteit into kuip liverpool marketing modern performance pwas seo services slot stuivenberg superwebdevelopment web wehave