Feyenoord opnieuw pijnlijk onderuit in De Kuip: 1-2 tegen Willem II

13 september 2014 22:41

Feyenoord heeft ook de derde thuiswedstrijd in de competitie niet weten te winnen. De ploeg verloor thuis met 1-2 van promovendus Willem II. De tegenstander beëindigde een recordreeks van maar liefst 47 uitduels zonder zege in de eredivisie.

Feyenoord begon niet onaardig aan de wedstrijd, maar zag Willem II op voorsprong komen. Armenteros zette voor en verdediger Van der Struijk haalde uit het niets uit voor de 0-1. Opnieuw raakte Feyenoord na een tegenslag de weg kwijt. Willem II wist er van te profiteren en kwam halverwege de eerste helft via Armenteros zelfs op 0-2. De aanvaller haalde daarmee zijn gram op Feyenoord. Feyenoord kon daar in de eerste helft veel te weinig tegenover zetten.

Na rust bracht Rutten Toornstra in voor Mathijsen en ging hij zijn gewenste 3-4-3 spelen. Tegelijkertijd bracht hij Manu in voor Boetius. Feyenoord ging wel in de aanval op zoek naar de aansluitingstreffer. Dat gebeurde echter zonder al te veel overtuiging. Invaller Kazim bracht de hoop terug door een kwartier voor tijd de 1-2 te maken. Daarna wankelde Willem II, maar onder andere Lamprou en de paal stonden de gelijkmaker in de weg.