Manu schiet Feyenoord Europa in: 4-3!

28 augustus 2014 21:56

Feyenoord heeft zich na een bizarre wedstrijd uiteindelijk in extremis weten te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de Europa League. Feyenoord gaf een 3-0 zege helemaal weg, maar wist via een doelpunt in de 93ste minuut van Manu alsnog aan het langste eind te trekken.

In de openingsfase kreeg Mitchell Te Vrede diverse kansen op de openingstreffer. Bij de derde was het raak. Nadat Malinovskji op de lat schoot, was het vervolgens Ruben Schaken die Feyenoord in veilige haven leek te schieten met de 2-0. Via een mislukt schot na een assist van Kongolo was de 2-0 een feit. Vlak na rust leek Bilyj de wedstrijd te beslissen door de bal in eigen doel te werken.

Zelfs met 3-0 was Feyenoord echter niet veilig. Malinobskji maakte uit het niets de 3-1. Ondanks de ruime voorsprong raakte de ploeg vervolgens de weg kwijt. Bilyj bracht Zorya weer terug in de race door nu op het goede doel te koppen, 3-2. Feyenoord kon de bal niet meer vastpakken en zag de Europese droom in de 80ste minuut uiteenspatten na een afstandschot van Malinovskj: 3-3.

Weinigen gaven nog iets voor de kansen voor het wankele Feyenoord. De ploeg rechtte echter met de laatste krachten de rug en ging wanhopig op zoek naar de gelijkmaker. Het was invaller Elvis Manu, in de 84ste minuut ingebracht, die door de verdediging van Zorya slalomde en de bal in de 9ste minuut binnenschoot: 4-3. De Kuip stond op zijn grondvesten te trillen.