Transparent
Inloggen
Sluiten

Voorbeschouwing Roda JC - Feyenoord; Nog geen debuut Pardo

24 augustus 2002 10:44

Verslaggever: RvN

Vanavond om 19.30 uur speelt Feyenoord de altijd lastige uitwedstrijd in Limburg tegen Roda JC. De wedstrijd stat onder leiding van scheidsrechter Bossen. De wedstrijd wordt live uitgezonden via Canal+. Online is de wedstrijd via flitsen van Radio Rijnmond, Radio 1 en Feyenoord webradio te beluisteren. De wedstrijd is voor Feyenoord fans uitverkocht.

Dat de wedstrijd traditioneel lastig is voor de Rotterdammer sblijkt wel uit het feit dat Feyenoord in de laatste 4 seizoenen 3 keer uit bij Roda JC verloor. Alleen vorig seizoen werd er met 0-2 gewonnen.

Bert van Marwijk zal er dan ook van alles aan moeten doen om zijn ploeg te laten concentreren op dit duel en niet al vooruit te kijken naar de komende confrontaties tegen Fenerbahce en Real Madrid. Om in het vervolg van dit seizoen terug te kunnen vallen op een stevige, stabiele basis in de Nederlandse competitie is het van belang in de beginfase van de competitie weinig punten te verliezen.

Bert van Marwijk trekt zo goed als zeker de speelwijze door waarvoor hij de afgelopen weken heeft gekozen, dus voorin met Kalou en Van Hooijdonk en met Emerton op het middenveld. Grootste vraagteken is eigenlijk de linkshalf positie. Die was de laatste weken voor Lurling, maar Van Persie begint steeds nadrukkelijker op de deur te kloppen. Van marwijk kampt voorafgaand aan deze belangrijke Europese week nauwelijks met blessures, al zijn Smolarek en Loovens nog wel uit de roulatie.

Sebasti?n Pardo zal nog niet bij de selectie zitten. De Chileen keerde donderdag terug uit Chili en krijgt eerst rustig de gelegenheid om te acclimatiseren. Aangezien hij voor de komende Europese wedstrijden tegen Fenerbahce en Real Madrid nog niet speelgerechtigd is zal hij zich pas bij de eerstvolgende competitiewedstrijd bij de selectie voegen.

Vermoedelijke opstelling: Zoetebier, Gyan, Van Wonderen, Paauwe, Van Haaren; Emerton, Bosvelt, Ono, Lurling of Van Persie, Kalou, Van Hooijdonk.

Roda JC startte met een beladen 2-2 gelijkspel tegen NAC, beladen vanwege de aanwezigheid van de 2 Braziliaanse spelers Sergio en Cristiano, beiden afkomstig van NAC. Sergio kampt overigens met een blessure en zal vanavond naar alle waarschijnlijkheid ontbreken.

De meeste onrust bij Roda JC ontstond deze week binnenskamers toen de Roda JC website tot woede van de trainer van Roda JC een poll lanceerde of de eigen Roda JC speler Nygaard uitgefloten zou moeten worden of niet vanwege de transferperikelen van de afgelopen zomer.

Vermoedelijke opstelling Roda JC: Kujovic, Sonkaya, Rudge, Luypers, Filipovic, Van Dessel, Nygaard, Berglund, Van Dijk, Cristiano en Anastasiou

Meer op




Tags

roda marwijk pardo emerton fenerbahce hooijdonk kalou lurling madrid nac nygaard persie sergio voorbeschouwing aanwezigheid acclimatiseren anastasiou beginfase beluisteren berglund binnenskamers bossen bosvelt canal chileen chili confrontaties dessel dijk filipovic flitsen gyan haaren kujovic lanceerde linkshalf loovens luypers ono paauwe poll rijnmond rotterdammer rudge sblijkt sebasti smolarek sonkaya stat transferperikelen uitgefloten vraagteken waarschijnlijkheid webradio woede wonderen zoetebier

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane again also arne arneslot because bosz championship kloese kraaij liverpool middenveldert milambo oosting poor reds schreuder slot soap stengs there think timber trend what will willykment year yoda zerrouki